Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla Çankırı Belediyesi tarafından yapılan, yasal olarak da kent sokak ve caddelerde bulunması gereken sarı şeritlerin kentin bazı yerlerinde bozulması, bazı kamu binalarının girişlerinde ise olmaması tehlike oluşturuyor.

Çankırı'nın en işlek yerlerinde yapılan 'sarı şeritler' ve ‘engelli rampaları’ engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak bir yana daha da zorlaştırıyor. Engellileri düşünerek yapılan 'sarı şeritler' ve ‘engelli rampaları’ sadece yapıldıkları gibi kaldı. Konulduktan sonra hiç bakımı yapılmayan sarı şeritler engellilere zor anlar yaşatıyor. Şeritlerin ek yerlerinin birbirinden ayrıldığı ve bazı şeritlerin tamamen yok olduğu görülüyor. Ayrıca kılavuz yollar üzerine araç park edilmesi ve esnafların şeritlerin üzerini işgal etmesi de birçok görme engellinin sakatlanma tehlikesi atlatmasına neden oluyor.

Çankırı Engelliler Derneği (ÇEN-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şeritlerin ya bakımının yapılmasını ya da kaldırılmasını istedi. Deveci, "Belediyenin seçim yatırımı olarak yaptığı sarı bantlar tehlike saçıyor. Yapıldıkları gibi kalan sarı bantlara hiçbir bakım yapılmadı. Bu konuda bize birçok şikayet geliyor. Mesela görme engelliler bantları kullanamıyor. Denetimi ve bakımı yapılmayan sarı bantlar görme engellilerin işini kolaylaştıracağına sağlam insanları engelli yaptı. Bunları ya kaldırıp söküp atsınlar ki insanlar yine eskisi gibi kendisine özgü rota çizerek yaşasın ya da yeniden bir düzenleme yapsınlar. Bunun başka bir alternatifi yok. Bu yatırım bir milli servettir. Belediyenin önündeki sarı bantları da çalışma kapsamında söktüler. Yerine yenilerini montalamadılar. Bu utanç verici bir şey. Belediye başkanı hadi buraları görmüyor diyelim ama belediyeye girerken çıkarken oraları görüyor. Neden müdahale etmiyor? Her yaptığımız basın açıklaması bir delildir. Ama ne savcılığımız, ne de valiliğimiz çıkıp da sizin sorununuz nedir demiyor. Belediye de zaten muhatap olmuyor. Bu sarı bantlar seçim malzemesi olarak yapıldı ve öyle de kaldı." eleştirilerinde bulundu.