Yalova Belediyesi tarafından Tatil Park’ta özel olarak hazırlanan engelliler plajı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Yalova Belediyesi’nce engellilere pozitif ayrımcılık yapmak adına planlanan ve 360 m2’lik alanda bulunan özel olarak oluşturulan plajda engellilerin güneşlenebileceği ve gölgede dinlenebileceği üniteler bulunuyor. Engelli bireylerin aileleriyle birlikte gelerek özel olarak hazırlanmış alanda sıkıntı yaşamadan tekerlekli sandalye veya koltuk değnekleriyle inebileceği plajın açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Vefa Salman; “Türkiye’de sadece 3 tane olan, Yalova’da ise şimdilik ilk olan engelli plajını sizlerle birlikte açıyoruz. Engelli kelimesini kullanmayı sevmediğimi her platformda dile getirmiştim. Sizler özel insanlarsınız. Bizlerin kenti yönetenler olarak görevimiz sizin yaşam kalitenizi yükseltmek, sizin hayatınızı kolaylaştırmak. İnşallah buradan yeterince faydalanırsınız. Önemli olan ilk adımı atmak, başlamaktı. Açılışını yapalım, eksiği görelim. Seneye sezon başında da eksikleri gidererek devam edeceğiz. Hepimize hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmasını tamamladıktan sonra kurdele kesmek üzere davet edilen Başkan Vefa Salman, makası engelli vatandaşlara vererek açılışı onlarla yaptı. Başkan Salman, daha sonra plaja inerek incelemelerde bulundu.