1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çorum'da da kutlandı. Miting öncesi vatandaşlar, engelliler ve bebek arabaları didik didik arandı. Türk-İş, DİSK ve KESK’in düzenlediği 1 Mayıs kutlamaları, Saat Kulesi meydanındaki yürüyüş ile başladı. Mitinge katılanlar Saat Kulesi’nden Abide Kavşağı’na kadar yürüdü.

1 Mayıs etkinliği için polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Dün gece il genelinde 200 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Uygulamalar sırasında 874 araçta arama yapıldı, 768 şahıs sorgulandı. 1 Mayıs yürüyüşünün yapılacağı İnönü Caddesi ise ilk kez polis barikatlarıyla çevrildi. Çorum'daki bariyerler yetmeyince çevre illerden barikat takviyesi yapıldı. Yürüyüşe katılan yaklaşık bin 500 kişi tek tek aranarak alana alındı. Engelli vatandaşlar ve bebek arabaları polis tarafından didik didik arandı. Mitingi düzenleyen sendika temsilcileri, alınan güvenlik önlemlerinin abartılı olduğu ifade ederek, polisin tutumunu eleştirdi. Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman, eylemcilerle halk arasındaki barikatın kaldırılmasını istedi. Polis, güvenlik gerekçesiyle barikat kurduklarını ve kaldıramayacaklarını söyledi.

Yürüyüşün ardından Abide Kavşağı’nda miting düzenlendi. 1977’de ve Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Türk-İş İl Başkanı Sefer Kahraman, KESK Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet ve DİSK Emekli Sen Başkanı Ömer Sözüdoğru birer konuşma yaptı. 1 Mayıs mitingi, konserin ardından olaysız bir şekilde sona erdi.