Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 4’incisi düzenlenen Patika Oryantiring İl Şampiyonası Merinos Parkı’nda yapıldı.

Şampiyonaya 29 zihinsel engelli sporcu katıldı. Bedensel engelli sporcuların harita ve işaretler yardımıyla yön bulup, belirlenen hedeflere ulaşmasının hedeflendiği şampiyonada sporcular, parkuru en kısa sürede tamamlayabilmek için mücadele etti.

Patika Oryantiring İl Şampiyonası, Paralimpik Elit, Paralimpik A ve Halka Açık olmak üzere 3 farklı kategoride gerçekleştirildi. Paralimpik Elit kategorisinde üçüncü Mustafa Öziman, ikinci Berna Yılmaz, birinci ise Mehmet Aslan oldu. Paralimpik A kategorisinde ise üçüncülüğü Fatih Çetin, ikinciliği Hayrettin Özdemir, birinciliği ise Harun Tunç elde etti. Halka açık kategorisinde de üçüncü Serdar Sargın, ikinci Sema Sargın, birinci ise Okan Acar oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin tarafından verildi.

Yunus Şahin, “Osmangazi Belediyesi olarak Engelliler Haftası dolayısıyla engeli vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmelerini sağlamak için bir takım etkinlikler düzenledik. Konserden tiyatro gösterimine kadar düzenlenen etkinliklerde, engelli vatandaşlarımız gönüllerince eğlendi. Bugünde 4’üncüsünü düzenlediğimiz Patika Oryantiring İl Şampiyonası’na katılan bedensel engelli sporcularımız büyük bir mücadele ortaya koydu. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Patika Oryantiring İl Şampiyonası Paralimpik A kategorisinde ikinci olan sporcu Hayrettin Özdemir ise, “Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Patika Oryantiring İl Şampiyonası’na daha önceki yıllarda da katıldım. Bu yılki şampiyonada oldukça keyifli bir parkurda yarıştık. Yarıştan büyük keyif aldım. Engelliler için yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” diye konuştu.