TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta engelli, gazi ve şehit yakınlarıyla yemekte bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce‘nin de katıldığı programda, engelli dernekleri Meclis Başkanı Yılmaz ve Çevre Bakanı Güllüce’ye tablo ve plaket vermek için yarıştı. Şehit Aileleri Derneği de plaket verenler arasında yer aldı.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, seçim öncesi programları kapsamında Sivas’ta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile birlikte engelli, gazi ve şehit yakınları ile yemekte bir araya geldi. Bir düğün salonunda düzenlenen programda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Aşık Veysel’in şiirini okuyarak seçimleri memleket meselesi olarak niteledi. Yılmaz, söz konusu memleket ise kişisel meselelerin geri bırakılma günü. Kırgınlıkların, küskünlüklerin eksikliklerin görülme zamanı değil, birlik ve berberliği güçlendirerek artıracak şeylerin dile getirilme günüdür. Hemşehrilerimin birlik ve beraberliğini göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise ülkenin çeşitli nedenlerle önünün kesilmeye çalışıldığını öne sürerek, şunları kaydetti:

“Bu ülkenin çocuklarıyız biz, ne zaman ayağa kalksak, ne zaman ülke aldı başını gelişiyor denilse, bu ülkenin başına bir çorap örülmeye çalışılıyor. 80 öncesini hatırlayın aynı ailenin çocuğu, birbirine silah sıktı, silahı veren el aynıydı. Memleketin en zeki insanlarını kimini sağcı kimini solcu yaparak, bu ülke bir kere budandı. Sağcı, solcu, alevi, Türk, Kürt denildi budandı şuanda terör ile ilgili Türkiye’nin bir imtihanı var, terör estirerek önünü kesmeye ve bir budama operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Bizde onlara diyoruz ki inadına Türkiye’yi kalkındıracağız, geliştireceğiz.”

YILMAZ VE GÜLLÜCEYE PLAKET YARIŞI

Konuşmaların ardından plaket ve tablo takdimine geçildi. Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin’in Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Sivas’ın el sanatlarından oluşan set hediye etti. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstün’ün başkanı olduğu Gökkuşağı Engelli ve Dostları Derneği’ne üye iki engelli tarafından yapılan karikatürün bulunduğu tablonun Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve Çevre Bakanı İdris Güllüce’ye takdim edilmesi üzerine programda yer almamasına rağmen programa katılan engelli dernekleri plaket vermek üzere sahneye akın etti. Yılmaz ve Güllüce’ye art arda plaket takdim eden engelli dernekleri, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.