Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Taşlıçiftlik Yerleşkesi Stadyumu’nda yapıldı. Mezuniyet törenine, bir engelli öğrencinin fakülte birincisi olarak mezun olması damga vurdu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2014–2015 mezuniyet törenine Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğ. Gen. Hacı İlbaş ve eşi, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Coşkun Çakır, akademisyenler, daire müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Üniversite lisans birincisi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Gizem Dede, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve Tokat Valisi Cevdet Can’ın konuşmalarının ardından hediye ve diploma törenine geçildi. Mezuniyet sevincini ailesiyle birlikte doyasıya yaşayan Nehir Arslan, azmi ile dikkatleri üzerine çekti. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Mekatronik Mühendisliği Bölümünü birinci olarak bitiren Nehir Arslan, çok mutlu olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Arslan, “Çok mutluyum, buraya gelmek bir hayaldi ama burada olduğum için mutluyum. 4 yılda bitirdim, aileme de teşekkür ediyorum” dedi. Annesi Nursen Arslan da Samsun'un Terme ilçesinden oğlunun okulu için Tokat'a taşındıklarını anlatarak, "Çok mutluyuz 4 yılın sonuna geldik, böyle güzel bir günde bu anı yaşamak bu tablonun içinde olmak, inanılmaz mutluluk ve gurur verici bir durum. Oğlumun konuşmada, harekette sıkıntısı var. Sınavlarda gözetmen hoca verildi, yazma sorunu o şekilde çözüldü ayrıca ek süre verildi. Ben de oğlumu getirdim götürdüm, notlarını topladım, arkadaşları ve hocaları ile olan görüşmelerinde dili oldum, eli oldum o şekilde hallettik. Nehir’in 4 yıllık eğitim ve öğretim dönemi boyunca ben buraya taşındım ve birlikte kaldık.” diye konuştu.

Yapılan diploma ve ödül töreninin ardından mezun olan öğrenciler toplu olarak keplerini havaya attı. Ardından alanda çalan müzikler eşliğinde yağan yağmura bile aldırış etmeyen çiçeği burnunda mezunlar doyasıya eğlendi.