MALATYA (AA) - AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile katıldığı istişare toplantısında Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hilmi Ataseven, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk ve Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Ahmet Dağhan, Dr. Mahmut Saraç, Ahmet Budak ve şube müdürleri hazır bulundu.

Çalık, toplantıda, kentte sağlık alanındaki memnuniyet oranının Türkiye'deki gibi yüzde 78'lerin üzerine çıktığı anların olduğunu belirterek, bu memnuniyetin sağlanmasında katkısı olan tüm yönetici ve personellere teşekkür ettiğini kaydetti.

İktidarları döneminde sağlığın öncelendiği bütçeler yaptıklarını aktaran Çalık, "Bakanımız Bülent Tüfenkci, milletvekili arkadaşlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve AK Parti il başkanımızla Ankara'da yaptığımız toplantıda sağlıkla ilgili yatırımlar konusunda da yol haritamızı belirlemiştik. Sağlıkla ilgili yatırımları ve projeleri takip ediyoruz. Bizim bir hedefimiz var, bu hedef Malatya'nın sağlık turizminin başkenti olmasıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Kahtalı da seçimlerden sonra yeniden bir yapılanmaya girdiklerini belirterek, kentin sağlık konularını milletvekili Öznur Çalık'ın takip edeceğini kaydetti.