Ankara’da toplanan 37 ülkeden 480 farklı üniversiten öğrenci temsilcileri, düzenlenen geneleksel yürüyüşte bir araya geldi. Ülkelerin temsil edildiği renkli yürüyüşte öğrenciler bayraklar taşıyıp, davul eşliğinde halay çekti.

Ankara’da öğleden sonra saat 17.00 sıralarında Toros Sokak’ta toplanan Erasmus öğrenci temsilcileri yürüyüş yaptı. Koleje kadar yapılan yürüyüşe 37 ülkeden 480 üniversiteden yaklaşık 700 öğrenci katıldı. Adeta renk cümbüşünün yaşandığı yürüyüşte temsilciler, ülkelerini temsilen kimisi bayrağını taşıdı, kimisi ülkesinin temsili simgelerini taşıdı, kimisi de yüzünü bayraklarının rengine boyadı. Renkli geçen yürüyüş sonrasında öğrenciler, TED Üniversite’sinin bahçesinde toplandı. Burada davul eşliğinde halay çeken öğrenciler, bol bol eğlendi.

Yürüyüş hakkında bilgi veren Organizasyon Komitesi’nin yardımcılarından Mustafa Ay, ”Etkinliğimiz Erasmus Öğrenci Topluluğu’nun Avrupa çapında bulunan Erasmus Öğrenci Toplulukları’nın yıllık genel kurulu. Bu genel kurulun bugün yıllık geleneksel yürüyüşünü gerçekleştirdik. Bunun devamında yarın fuarımız olacak. Ondan sonraki gün genel kurulumuz toplantılarla devam edecek. Her yıl bir kere yapılıyor bu genel kurul. Geçen yıl Milano’da aday olup Türkiye’ye getirmiştik bunu. Şu anda da Ankara’ya getirip yaptığımız için mutluyuz. Şu an 700 öğrenci var burada, 37 farklı ülkeden, 480 farklı üniversiteden temsilciler burada. Yani bütün Avrupa ve Rusya ile beraber 37 farklı ülke. Sadece Türkiye’deki öğrenciler yok burada, bütün Avrupa’daki öğrenciler var.” ifadelerini kullandı.