İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman, Van merkezli operasyonun hukuksuz olduğunu savunarak "Mavi Marmara'dan sonra İHH, İsrail, Neoconlar, Suriye'ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca hizmet etmektedirler" dedi.

Erayman, düzenlediği basın toplantısında, sabaha karşı 06.20'de vakıflarının Suriye halkına yardımların koordine edildiği Kilis ofislerine hukuksuz operasyon düzenlendiğini savundu.

İHH'nın Suriye halkına ve mazlumlara yardım etmekten vazgeçmeyeceğini dile getiren Erayman, şunları söyledi:

"Mavi Marmara'dan sonra İHH İsrail, Neoconlar, Suriye'ye yardımın kesilmesini isteyenler ve bunların yerel işbirlikçileri tarafından hedef alınmıştı. İHH hakkında bu operasyonla ve bu hukuksuzluklara imza atanlar da bu amaca hizmet etmektedirler. İsrail Dışişleri Bakanı Liberman'ın 'İHH İsrail için büyük bir tehlikedir' derken esasen bunu net bir şekilde açıklamıştır."

Operasyonun "neye, kime ve nereye" hizmet ettiğinin açık olduğunu ileri süren Erayman, ahlaksızlık olarak nitelendirdiği operasyonun İHH'nın mazlumlara yaptığı yardımları engelleyemeyeceğini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasına, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.