Erbakan Vakfı'nın Samsun’un Çarşamba ilçesindeki şubesinin açılışı, Vakfın Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış öncesinde konuşma yapan Erbakan Vakfı Çarşamba İlçe Temsilciliği Başkanı İdris Çakır, “Vakfımız iki sene önce kuruldu. Biz de ilçe temsilciliğimizi açtık. Açılışımızı genel başkanımız sayın Fatih Erbakan’ın katılımı ile gerçekleştirmek istedik. O da bugüne nasipmiş. Biz Erbakan Hocamızın yolunda ilerlemeye devam edeceğiz ve bu konuda Erbakan Vakfı Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın her zaman yanında ve destekçisi olacağız. Allah’ım bize güzel günler nasip eylesin, vakfımız Çarşamba’ya hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Fatih Erbakan da vakfın babası Necmettin Erbakan'ın 'hayat, iman ve cihattır' sözleri temel alınarak kurulduğunu belirtti. Erbakan, "Çarşamba’da tarihi bir an yaşanıyor. Çünkü ismini andığımız vakfın şu anda açılışını gerçekleştirdiğimiz Erbakan hocamız 1970’lerin Diyarbakır’ında 10 bin kişinin çalışacağı fabrika kurmuştu. Erbakan hocamızın ektiği o tohumlar, engellemeler olmadan yeşerebilseydi ülkemizde işsizlik olmazdı.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Erbakan Vakfı Çarşamba İlçe Temsilciliği Başkanı İdris Çakır, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan’a plaket takdim ederken, kunduracı Mithat Özcan da Fatih Erbakan’a geleneksel Çarşamba ayakkabısı ve 8 köşe kasket takdim etti.