Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan için, vefatının 3. yılında, 1993'de temelini attığı Abdulhamithan Camii'nde dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneğince düzenlenen etkinlikte, kent genelinde yıl boyunca okunan Kur'an-ı Kerimlerin hatim duası yapıldı, cami cemaati tarafından da dualar edildi.

Dernek Başkanı Ahmet Bolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski Başbakanlardan Erbakan'ı rahmetle andıklarını söyledi.

Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamithan Camii'nin temelinin 1993'de merhum Erbakan tarafından atıldığını hatırlatan Bolat, şöyle konuştu:

"Bugün rahmetli Erbakan hocamızı rahmetle andık. Ona olan vefa borcumuzu millet olarak bu şekilde göstermeye çalıştık. Hiç şüphesiz rahmetli Erbakan hocamız bu memlekete en çok hizmeti geçenlerden ve bu ümmete en çok hizmet yapanlardan biriydi. Dolayısıyla böyle bir vefayı böyle bir hayır duasını fazlasıyla hak ediyordu. Rabbim inşallah gani gani rahmet eylesin, bu millete yenilerini de nasip eylesin."

Bolat, Erbakan'ın temelini attığı camiyle Türkiye'ye güzel ve nadide bir eserin kazandırılmasına vesile olduğunu sözlerine ekledi.