Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı nedeniyle Diyarbakır’da bulunan Erbil heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hewler İl Encümeni Kenan Xeyali ve çeşitli meslek alanlarında çalışma yürüten Peşro Hıdır, Aras Abdülvahit, Muştak Fethi, Ali Hoşit, Derya Reşat, Rafat Miko ve Şıwan Taving’in yer aldığı heyet, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Anlı, DAİŞ (IŞİD) saldırılarının tüm Kürtleri derinden etkilediğini ve Kürtlerin büyük bedeller ödediğini belirtti. Anlı, şunları söyledi: “Şengal, Kerkük ve Celavla’ya yapılan DAİŞ saldırılarında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Onların mücadelesi bizim birlik olmamızı sağladı. Ayrıca Ortadoğu’da DAİŞ'e karşı geliştirilen mücadele, tüm halklar ve insanlık adına yapıldı. Bundan dolayı bizler Ortadoğu’da yaşayan tüm dillere ve halklara eşit mesafede yaklaşıp hepsinin inançlarına saygı göstermeliyiz. Zaten şu anda Ortadoğu’da Kürdistan Bölgesi’nde her halk ve dil kendini çok rahat bir şekilde ifade edebiliyor. Bu durum oldukça kıymetli ve değerlidir. Umarım Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan bu durum, Ortadoğu’da barışa ve kardeşliğe vesile olur.” dedi.

Hewler İl Encümenliği adına kendilerini makamında kabul eden Anlı’ya teşekkürlerini sunan Kenan Xeyali de Diyarbakır’da bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Diyarbakır’ın tüm Kürtler için önemli bir merkez kent olduğunu ifade eden Xeyali, Büyükşehir Belediyesi’nin kentte yürüttüğü çalışmaları önemsediklerini ve yakından takip ettiklerini dile getirdi.