İç Güvenlik Paketi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması sonrasında re'sen emekli edilen emniyet müdürleri, Kızılay Güven Anıtı'nın önünde yaptıkları eylemlerine devam ediyor. Aralarında GÜSAM Başkanı ve Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkan Yardımcıları Raşit Poyraz'ın da bulunduğu yüzlerce emniyet mensubu, haklarında alınan karara tepki gösterdi.

Eylemde konuşan GÜSAM Başkanı Taştekin, 10 haftadır yaptıkları Güvenpark buluşmasını, hukuki haklarını alana kadar sürdüreceklerini söyledi. Türkiye'nin 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında anti demokratik yasalarla yönetilmeye başlandığını kaydeden Taştekin, “Bu sebeplerden dolayı ülkede bir asayiş ve güvenlik sorunu yaşanıyor. İstanbul'un en güvenlikli adliye sarayında bir savcı makamında şehit ediliyor. Yüksekova'da ve Diyarbakır'da asker ve polisler sokak ortasında infaz ediliyor. Ancak güvenlik birimleri teröristleri hala yakalayamıyor. Şayet ülkede anti demokratik yasalar kalkmazsa korkarım bu tür istenmeyen olaylar devam eder.” değerlendirmesinde bulundu.

17 Aralık soruşturması sonrasında muktedirlerin yolsuzluklarının üzerlerinin örtülmesi için vatan evlatlarının mağdur edildiğini kaydeden GÜSAM Başkanı, bu sürece kadar hukuksuz ve adaletsiz onca karara imza atanların da hukuk önünde hesap verecekleri uyarısında bulundu. Taştekin, ayrıca 7 Haziran genel seçimleri öncesinde meydanlarda yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını gündeme getiren CHP, MHP ve HDP'ye de seslendi. Yalan ve uydurma bilgi belgelerle yolsuzluk soruşturmalarını yürüten polislerin halen tutuklu olduğuna dikkat çekti. Bu sorunun çözülmesi için de AK Parti tarafından gündeme getirilen anti-demokratik yasaların bir an önce kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

HUKUKSUZ İŞLEM YAPANLAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Asayiş Daire eski Başkan Yardımcıları Raşit Poyraz ise 10 haftadır Güvenpark'ta toplanan hiçbir emniyet mensubunun hükümetten ya da siyasilerden maddi hiçbir talepte bulunmadıklarına dikkat çekti. Hükümet tarafından re'sen emekliye sevk edilen bin 894 emniyet mensubunun kul hakkı yemediğini ve görevlerini hakkıyla yerine getirdiğini belirten Poyraz, emniyetçilerin biat etmediği için hedef haline geldiğine vurgu yaptı. 1980 yılında olduğu gibi bugün de polislerin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığının altını çizen Poyraz, “Buna kesinlikle müsaade edilmemelidir. Çünkü polisler birileri tarafından maşa olarak kullanılmak isteniyor. Buradan arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Hukuksuz işlemlerden vazgeçin. Bugün hukuksuz işlemlere imza atanlar mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir.” açıklamasında bulundu.