Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrenci Konseyi tarafından ‘Gaziler Konuşuyor’ başlıklı konferans düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliği, öğrenciler dikkatle takip etti. Öğrencilerin şiir dinletileri ile başlayan konferans, Çanakkale Savaşı ile ilgili barkovizyon gösterisi ile devam etti. Kayseri Şehit ve Gaziler Derneği üyeleri gaziler ve şehit yakınları konferansta yaşadıkları anıları öğrencilere anlattı. Bu ülkenin evlatlarının, vatan için her şeyi göze alarak kendilerini ve yakınlarını şehit verdiklerini, birçok vatan evladının da gazi olduğuna değinen şehit yakınları ve gaziler birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gaziler öğrencilerden bilimsel çalışmalarla Türkiye’ye değer katmalarını isteyerek; bilimin, sanayinin ve her türlü bilimsel çalışmanın ülkemizi güçlendireceğine vurgu yaptı.

Etkinlik yaklaşık bir buçuk saatin ardından Erciyes Üniversitesi Konsey Başkanlığı tarafından şehit yakınları ve gazilere hediye takdiminin ardından son buldu.