Kayseri’de Erciyes Dağı’na zirve tırmanışı yapan 5 dağcı, haziran ayında dağın 2 bin 700 metresinden sonra kar yağışına şahit oldu. 15 yıl sonra ilk kez Erciyes Dağı’na haziran ayında kar yağdığı belirtildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi İsmail Yılmaz rehberleğinde İstanbul’dan gelen bir kulübün sporcuları, Erciyes Dağı’na zirve tırmanışı yaptı. Tırmanış ile ilgili bilgi veren İsmail Yılmaz, "28 Haziran’da Rota Kulübü İstanbul ekibi ile Erciyes kuzey buzul rotasından 5 dağcıyla güzel zirve yaptık. Zirve tırmanışımız kış gününü aratmadı. Kâr yağdı. Unutulmaz zirve oldu. Saat 03.35’de Boydak Dağevi'nden hareket ettik. Saat 10.30 zirvede olundu. Çok sisli, yağışlı bir hava vardı. Ekibi tebrik ediyorum." dedi.

Dağcı İsmail Yılmaz, tırmanış sırasında kar yağışı başladığını hatırlatarak, 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'nın 2 bin 700 metresinden sonra kar yağışı gördüklerini belirtti. Yılmaz, 15 yıl aradan sonra ilk kez haziran ayında, yaz ayının ortasında Erciyes’e kar yağdığını, yeni yağan kar kalınlığının 5 santimetre olduğunu ifade etti.