Önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te kar kalitesinin düşmesine bağlı olarak kayak yapmak tehlikeli hale geldi. Sakatlıkların yaşanabileceğine dikkat çeken uzmanlar, profesyonel kayakçılar dışında pistlerin kullanılmasının tehlikeli olacağı uyarısında bulundu.

Kayseri, yağışlar açısından bereketli bir kışı geride bıraktı. Önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te kayak sezonu da uzatmalı olarak sona erdi. Kentte hava sıcaklığı mevsim normallerine çıkarken Erciyes’te kar kalınlığı 80 santime geriledi ve kar kalitesi bozuldu. Profesyonel olmayan kayakçılar için bu mevsimde kayak yapmanın çok tehlikeli olacağını söyleyen Milli Sporcu ve Kayak Öğretmeni İnan Mahmutoğlu, dağda mevcut karın yapısının bozularak çamur haline geldiğine dikkat çekti. Mahmutoğlu, “Havaların ısınmasıyla birlikte sulanan karın kalitesi iyice düştü. Kar kalınlığı da azaldı. Dağda sakatlanmalara çok meyilli bir ortam var. Bu işi hobi olarak yapanlar için çok çok tehlikeli. Başta ayak kırılması, el bilek ve sırt yaralanmaları ile kar kalınlığının azaldığı ve taşların görünür hale geldiği yerlerde ise kafa ve boyun travmaları yaşanabilir. Bunun için profesyonel olmayanlara kaymalarını tavsiye etmiyoruz.” uyarısında bulundu.

Karın yapısının iyice bozulduğu için ezilmesinin de pistleri kayak yapmaya uygun hale getirmeyeceğini belirten Mahmutoğlu, “Bol karda vücut ağırlığı daha çok geriye aktarılarak kayılmalı. Bunun ince bir ayarı vardır ve profesyonel kayakçılar dışında bu ayarı tutturmak çok zordur.” dedi.
Kayak Öğretmeni Mahmutoğlu, dağda kar olmasına rağmen kayak sporlarının sona erdiğini ve bundan sonra yaz sporlarına yönelmek gerektiğini sözlerine ekledi.