Okulların yarıyıl tatiline girmesi en çok Erciyes Kayak Merkezi’nin işine yaradı. 800 yatak kapasitesinin bulunduğu kayak merkezindeki oteller 15 günlük tatil sürecinde yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Kayak merkezinde yer bulamayan kayakseverler ise şehir merkezinde rezervasyon yaptırdı.

Okulların 15 günlük sömestr tatiline girmesi en çok kış turizm tesisleri sahiplerinin yüzünü güldürdü. Yılbaşından bu yana sömestr tatili için yapılan rezervasyonlarla Erciyes’te oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Yarı yıl tatilini çocuklarıyla geçirmek isteyen aileler, otellerin dolmasına karşılık çözümü şehir merkezindeki otellerin sunduğu tatil paketlerini değerlendirmekte buldu. Bu talep ise şehir merkezindeki otellerin doluluk oranlarını da artırdı.

Kayak merkezinden sorumlu olan Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, kayak merkezinde bulunan 800 yatak kapasitesine sahip otellerin sömestr tatili için tamamen dolu olduğunu açıkladı. İkiler, kayak merkezindeki otellerin dolu olmasından dolayı şehir merkezindeki otellere yönelme olduğunu aktararak, şu bilgileri verdi: "Kayak tutkunu insanlarımız yıllık tatillerinin bir haftasını mutlaka kış aylarına ayarlar. Kış aylarında çocuklarıyla birlikte kayak merkezine giderler. Bu dönem ise genelde sömestr tatili olmaktadır. Şu an yılbaşından beri otellerimizin tur operatörlerine günlük, 2, 3, 4 günlük ya da bir haftalık tatil paketlerini vermişlerdi. Bunların şu an için 15 günlük süreçte tamamen ilgi gördüğü ve merkezde otellerin tatil boyunda dolduğunu biliyoruz. Aşırı ilgi olması tabi bizleri de sevindiriyor. Çünkü kayak merkezinde Büyükşehir Belediyemizin önemli yatırımları oldu. Yeni tesisler, yeni pistler kazandırıldı. Bunlar sayesinde kayak yapmanın keyfi daha üst seviyelere ulaştı. Bu yatırımlar ilgiyi de beraberinde artırdı."

Yücel İkiler, kayak merkezindeki otellerin dolmasıyla birlikte şehir merkezindeki otellere yönelik taleplerin olduğunu anımsatarak, "Yarıyıl tatili nedeniyle taleplerden sonra şehir merkezindeki otellerde 25 kilometre uzaklıkta olan kayak merkezine günlük turlar düzenlemek kaydıyla müşteri kabul etmeye başladı. Merkezdeki otellerde doluluk oranı yükseldi. Şu an kayak merkezimizde 21 otelin inşaatı devam ediyor. Bunlar tamamlandığında yatak kapasitesi 6 bin olacak. Bu sayede talepler karşılanacaktır." diye konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi’ndeki Bülent Otel'in sahibi Bülent Oruç, sömestr tatili için yılbaşından bu yana rezervasyon yapıldığını açıkladı. Otellerinin 15 günlük tatil süreciyle ilgili doluluk seviyesine ulaştığını anlatan Oruç, "Sömestr tatilinde rağbet fazla ve doluyuz. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda insan geliyor. Adana, Ankara, Mersin, Kayseri’nin civarındaki hemen hemen bütün iller ve İstanbul’dan rezervasyon yaptırıldı. Bütün oteller bu şekilde dolu." açıklamasında bulundu.