Sahilde yürüyen Erdekliler, denizin üzerini kaplayan denizanalarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yüzlerce denizanasını bir arada gören vatandaşlar, neden bu kadar çok olduklarını ve niçin kıyıya vurduklarını merak etti.

Balıkesir’in Erdek sahilinde balıkçı teknelerinin arasında yoğunlaşan denizanası deniz suyunun ısınmasıyla birlikte suyun yüzüne çıktığını belirten uzmanlar, ”Deniz suyunun yeniden soğumaya başlaması ile birlikte ise patlayarak denizin dibine gömülüyor.“ dediler.

Deniz anasının insan vücuduna temas etmesi halinde iğne batması hissi verip daha sonra kaşıntı yaptığını söyleyen uzmanlar, "Denizlerimizin hemen hepsinde görülen bu deniz anasının aurelia aurita (ay denizanası) olduğu biliniyor. İnsan vücuduna temas etmesi halinde iğne batması hissi veriyor daha sonra ise kaşıntı yapıyor. Zehirli olduğu bilinen ay denizanası kalıcı ve ciddi bir hasara neden olmuyor. Kısa süre içinde zehrin etkisi geçiyor. Deniz suyunun yeniden soğumaya başlaması ile birlikte ise patlayarak körfezin dibine gömülüyor."

Balık çeşitliliğinin ve miktarının azalmasının da denizanalarının kontrolsüzce yayılmasına sebep olduğu belirtildi.