Kayseri’de Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp cezaevine konulan ve cezası ertelendiği için tahliye olan üniversite öğrencisi Aykutalp Avşar'ın, ikinci kez yine Erdoğan'a bir başka hakaret davasından yargılanmasına başlandı.

Gezi olayları sırasında dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle geçen 12 Mart'ta cezaevine konulan, ERÜ Mühendislik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Aykutalp Avşar hakkında açılan ikinci hakaret davası, 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İddiaya göre, ilk eylemden 3 gün sonra, bir başka protesto eylemine katılan sanık öğrenci hakkında, bir polis memurunun tuttuğu fezlekeye göre Aykutalp Avşar ve arkadaşları, Erdoğan hakkında hakaret içerikli sloganlar attı.

Avşar ve hakkında tutanak düzenleyen polisin katılmadığı duruşmada mahkemenin tayin ettiği bilirkişi sadece 'Hoşt Amerika' sloganını doğruladı. Tutuklu öğrencinin avukatı İlhami Şimşek, mahkemeye yazılı beyanda bulunmak için süre isteyince duruşma, 26 Mayıs'a ertelendi.