Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Tehdit ve Hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun serbest bırakılması için Antalya'da ilginç bir eyleme imza atıldı. Bir grup Antalya Adalet Sarayı'nın bahçesinde kitap okudu. Çevrede bulunan vatandaşlar ise Gökçek Fırat'ın kitaplarını okuyan grubu meraklı gözlerle izledi.

Öğle saatlerinde adliye bahçesine gelen grup, beraberlerinde getirdikleri kitapları okuyarak sessiz bir eyleme gerçekleştirdi. Vatandaşların merakla izlediği, zaman zaman kitapları inceleyerek müdahil olduğu eylem, kısa süre sonra olaysız bir şekilde sonra erdi. Yaptıkları eylemle ilgili açıklamada bulunan Ulusal Parti İl Yöneticisi Filiz Çakır, Türksolu Gazetesi Başyazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun cumhurbaşkanına hakaretten dolayı 15 gündür tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Yazdıklarının tutuklanmasına neden olduğunu belirten Çakır, Çulhaoğlu'nun daha önce aynı konudan yargılandığını sözlerine ekledi.

Çulhaoğlu'na destek olamak için böyle bir eyleme imza attıklarını hatırlatan Çakır, "Biz burada kimseye rahatsızlık vermeden sessizce kitap okuyoruz. Bugün Türkiye'de fikirleri söylemek zalimlere karşı boyun eğmemek suç olmuş durumda. Ama biz inanıyoruz ki bu devirler geçecek. Biz Türk milleti olarak daha güzel günler göreceğiz. Gökçe Fırat'ın 13 yıldır Türksolu gazetesini çıkarıyor ve hiç susmadı. Bu gazete 1,5 yıldır sansürleniyor. Tayyip Erdoğan, Gökçek Fıratı susturamayacak." şeklinde konuştu.

Eyleme Ulusal Parti'nin gençlik yapılanması Gençtürk Genel Başkan Yardımcısı Onur Erkan, Antalya İl Başkanı Murat Kaya da katıldı.