Bursa'da, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından düzenlenen protesto eyleminde Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attığı iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ve geçen hafta cezaevine konulan Binali Yıldız, 6 gün sonra Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edildi.

26 Aralık 2013 günü Bursa Şehreküstü Meydanı'nda düzenlenen protesto eyleminde bir grup vatandaş iddiaya göre, 'Hırsız Tayyip Erdoğan' diye slogan attı. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan avukatı Fatmanur Akgün’ün şikayeti üzerine polisin çektiği görüntülerden tespit edilen Binali Yıldız, A.D., H.A., İ.A., S.E. ve M.K. hakkında Bursa 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 17 Şubat 2014'te dava açıldı. A.D., H.A., İ.A., S.E. ve M.K.’ye verilen 7 bin 80'er lira para cezası iyi halleri sebebiyle hüküm geri bırakıldı. Binali Yıldız ise 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yıldız geçen hafta Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI İLE TAHLİYE OLDU

Binali Yıldız, 6 gün kaldığı cezaevinden tahliye edildi. Duygularını gazetecilerle paylaşan Binali Yıldız, şunları kaydetti: "Bir söz var ya, 'tuz koktu mu, her şey kokar' diye. Adalet herkese lazım olacak. Herkesin Allah'tan sonra güvenebileceği, hakkını, hukukunu arayacak yer hukuktur. Bu hukuk kişiye göre değişiyorsa o hukuk değildir. Tayyip Erdoğan, siyasi gücünü kullanarak 17-25 Aralık soruşturmalarını örtbas etti. Biz de buna tepki vereceğiz tabi ki. Onları seçen biziz. Biz oraya gönderirken Erdoğan olur, Kılıçdaroğlu olur, Bahçeli olur, hiç fark etmez millete hizmet etsinler diye gönderiyoruz. Kendi ceplerine çalışsınlar, kendi yandaşlarını zengin etsinler diye göndermiyoruz. Buna aykırı davrananlara karşı gerekeni yapacağız. Bir dahaki seçimlerde seçmeyeceğiz. Ülke halkı dizilerin uyuşturmasıyla memleket konularını merak etmiyor. Kuzey Irak'ta PYD'ye koridor açıldığını görmüyor. Kanıtsatılmış şekilde algı operasyonlarıyla toplum mühendislerinin yarattığı magazinsel hususlarla uyutuluyor. Aileler evde ya kadın programlarını ya evlilik programlarını izliyorlar, akşam dizilerini takip ediyorlar. Bu ülke böyle olduğu sürece başımızdan eksik olmaz, bu tür siyasilerin de biri gelir biri gider."

MAHKEMEDE AKLANSINLAR ÖZÜR DİLEYEYİM

Katıldığı eylemde kalabalığın attığın, 'Hırsız var, hırsız Tayyip Erdoğan' şeklindeki sloganlara eşlik ettiğini anlatan Yıldız, şu ifadeleri kullandı: "6 gün cezaevinde kaldım, asla pişman değilim. Adı geçen Bakan ve Başbakan yargılansın, bunların suçu olmadığı kanıtlansın biz de kendisinden özür dileyelim. Yürüyen bir soruşturmada görevli savcı, hakim ve polisin yerini değiştirerek aklanabilmeyi kabul etmiyoruz. Cezaevindekilerin çoğu 'ben de aynı şeyi söylüyorum' diye katıldılar. Demek ki algı bu insanlarda oluşmuş. Nerede aklayabilir, mahkemelerde. Zaten bir siyasi kendi namusu ve şerefini bu insanlara ispatlamadığı sürece o yerlerde durmamalı. Çıkıp mahkemede hesap verip, aklanmalı, 'suçlu bulunursam istifa ederim' demeli. Cezaevinde bir sürü ceza alan mahkumlarla cezamızı çektik. Denetimli Serbestlik Yasası'ndan hakkımız varmış, dilekçe verdim, tahliyemi verdiler. Denetimli serbestliğin hükümlerini yerine getireceğim. Haftada 4 gün karakola gidip imza atacağım. 3 ay sonra haftada 2 gün, sonraki 3 ayda da haftada 1 gün imza atacağım. Çeşitli zamanlardaki seminerlere katılacağız."