Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta 2013 yılında eğitime başlayan Haydar Aliyev Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nin açılışını, TANAP açılışı için şehre gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile birlikte açtı.

Kars'ın Selim ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreni, İstiklal Marşı sonrasında İlham Aliyev'in konuşmasıyla başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye gelerek, "Konuşmaya başlamadan önce bir protokol hatasını düzeltiyorum. Önce Azerbaycan Milli Marşı'nı dinleyeceğiz ve konuşmamı ondan sonra yapacağım." dedi. Azerbaycan Milli Marşı'nın çalınmasının ardından Erdoğan konuşmasını yaptı. Erdoğan, Kars'ta yapımı tamamlanan Haydar Aliyev Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nin açılışını yaptı. Konuşmasına, 424 öğrenciye hizmet verecek olan lisenin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Erdoğan, "Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev'e teşekkür ediyorum. 2013 yılında eğitime başladı fakat bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Haydar Aliyev'in adını yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz." dedi.

AKP iktidarının yaptığı faaliyetleri anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan 14 yıl önceki Kars ile şimdiki Kars'ı karşılaştırın. Göreve geldiğimiz zaman 24 Havalimanı vardı şimdi 54 Havalimanı var. Nerelerden nerelere geldik. 78 milyonu birbirinden ayırmak yok, devam ediyoruz, devam edeceğiz. Daha iyi olacak merak etmeyin. Her vatandaşımız ayrım yapılmaksızın hizmet görmeye devam edecek, ayrım yapmak isteyen ise gereken cevabı alacaktır." diye konuştu.