Muhalefet partilerinin asgari ücret vaatlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Var mı alan?" dedi.

Erdoğan, "Bugün Siirt’te ve burada beyefendilerin işleri çıkmış gelememişler. Hayrolsun. Tabi bu şekilde olunca da kusura bakmasınlar önce nezaket kurallarını protokolü öğrenecekler. Törenler için Çanakkale’deydim, CHP’li belediye başkanı var. Havaalanına geldi sağ olsun karşıladı. Ben de makamına gittim ziyaret ettim. Ve Çanakkale’deki hizmetlerle ilgili bilgi aldım. Anlayış budur. Ama bunlarda böyle bir anlayış yok. Çünkü kin üzerine nefret üzerine inşa edilmiş bir anlayışları var. Neymiş efendim dinlere saygıları varmış. Bu millet senin diğer dinlere olan saygını değil senin Kabe’nin neresi olduğunu merak ediyor." ifadelerini kullandı

Bölücü örgüt ve paralele örgüt el ele verdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Ana muhalefeti de önlerine kattılar. Zücaciye dükkanına girmiş fil misali kırıp dökerek gidiyorlar. Muhalefet partileriyle ilgili kasetler çıkmıştı. Sonradan anlaşıldı ki bu kasetler paralel çetenin muhalefet partilerinin kontrol altına almak için ucunu gösterdiği şantaj kasetleri. Asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Var mı alan. Dün bir TV kanalında SSK’nın eski halini izledim. Affedersiniz rahmi aldırılan, böbreği aldırılan vatandaşlarımız. SSK’yı o hale getiren kişi Savaş Ay’ın karşısında gülüyor. Şimdi artık böyle hastaneler var mı?"