Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da verilen Diyanet iftarının maliyeti konusundaki iddiaların iftira olduğunu ifade ederek bunları gündeme getirenlerle hesaplaşacağını söyledi. Erdoğan, "Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlar için verilen iftar yemeğinde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kamuoyunda eleştirilere neden olan Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen iftarla ilgili iddiaların iftiradan ibaret olduğunu belirten Erdoğan, "Tamamen iftira, böyle bir maliyet söz konusu değildir. Yemekte kullanılan çatal bıçaklar Demirel’in döneminden kalmadır. Misafirlerimiz için 110 kişilik yemek hazırlandı. Yemeğin malzemeleri bu külliyenin aşçılarınca pişirildi. Servis külliyenin garsonları tarafından yapıldı. Servis de külliye elemanları hazırladı. Yemeğin maliyeti 3 bin 390 TL’dir. Kişi başı yemek ise 30 TL’dir. Milyon liralık rakamlar ile bu yemek kamuoyuna getirilmeye çalışıldı" diye konuştu.

'BENİM DÖNEMİMDE TABAK ÇATAL ALINMADI'

Diyanet İşleri Başkanı ve din adamlarına verilen yemekte kullanılan devasa masanın maliyetine dair iddiaları yalanlayan Erdoğan, "Geçen yaptığımız bir iftar sonrası çok alçakça, ahlaksızca tamamen yalana dayalı bir iftira kampanyası başlatıldı. Masanın maliyeti 4 bin 600 lira artı KDV'dir. Bunu 240 bin lira diye ifade ediyorlar. Bunlar sayın Abdullah Gül'ün zamanından kalmadır ve böyle bir maliyet yoktur. Çatal bıçak setleri rahmetli Demirel'in zamanından kalmadır. O akşam 110 kişilik iftar yemeği hazırlandı ve bu külliyenin mutfağından çıktı. Kişi başı yemek maliyeti 30 liradır. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerini biliyoruz. Bu iftiraların hesaplarını hukuk önünde verecekler. Onların nasıl bir yaşam içinde olduklarını çok iyi biliyoruz. Benim dönemimde tabak çatal gibi alınan hiç bir malzeme yoktur, ihtiyaç duyulduğunda elbette alınacaktır." ifadelerini kullandı.

'BURADA KALSIN YOK, HESAPLAŞACAĞIZ'

Meselenin ne masa ne çatal bıçak ne de yemek meselesi olduğunu savunan Erdoğan, "Bize zenci Türk diyorlar, ben zenci Türk olmaktan gurur duyuyorum. Gerçek maliyeti bu olan bir iftar yemeği, milyon liralık rakamlarla kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız." şeklinde konuştu.

'CUMHURBAŞKANINA SAYGISIZLIK YAPAN MİLLETE SAYGISIZLIK YAPMIŞ OLUR'

Cumhurbaşkanlığı makamımım milletin en üst düzey temsil makamı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık yapan millete saygısızlık yapmış olur." dedi.