Üsküdar Belediyesi’nin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirdi. Erdoğan, “Birbirlerine selam dahi vermeyen partiler, marjinal gruplar ve terör örgütleri bir anda aynı safta hizaya geçtiler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki programları kapsamında Üsküdar Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı. Törende Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Açılış öncesi halka seslenen Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet partileri vardı. Erdoğan, muhalefeti 7 Haziran seçimleri öncesi ittifak yapmakla suçladı. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “İstanbul’un semtlerini dahi bilmeyen ama şehri eminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul’a belediye başkanı olamadı. Ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda. Bu işler böyledir. Şayet millet iradesi ile değil de operasyonla gelirsen attığın her adımda önüne bir hesap koyarlar. Ömrün seni oraya getirenlere diyet ödemekle geçer.” şeklinde konuştu.

‘KİRLİ İTTİFAK BENZETMESİ’

Erdoğan, 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi, daha önce aralarında hiçbir bağ olmayan parti ve grupların bir araya geldiğini iddia etti. Bu durumu kirli ittifak olarak değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi: “7 Haziran öncesinde yine benzer siyaset mühendisliklerinin yapıldığını görüyoruz. Birbirlerine selam dahi vermeyen partiler, marjinal gruplar ve terör örgütleri bir anda aynı safta hizaya geçtiler. Bu milletin değerleri ile alay eden marjinaller, Alisiz Alevilik fitnesinin çıbanbaşları 28 Şubat heveslileri hepsi bir araya geldi. Ana muhalefet partisi sıranın en başında, arkasında milletçi olduğu iddiasındaki parti, hemen yanında da terör örgütünün güdümündeki parti, paralel örgüt, bölücü örgüt Çağlayan Adliyesi’nde savcımızı şehit eden terör örgütü ve Ermeni lobisi hemen arkalarında yer alıyor. Bazı uluslararası basın kuruluşları ile ülkemizde demokrasi sicili bozuk medya organları ise bu kirli ittifakın reklamını, pazarlamasını yapıyor.”

‘NEW YORK TİMES’A YÜKLENDİ’

Erdoğan, bugün de Türkiye ve kendisi ile yazı yayınlayan New York Times gazetesine yüklendi. Erdoğan, “Çıkmış New York Times, ‘Erdoğan’ın Türkiye’sinde baskı var.’ Ne baskısı var? Neye dayanarak bunu söylüyorsun? Sen bir defa haddini bil. Sen ne zamandan beri Amerika’dan buraya el uzatmaya başladın?” ifadelerini kullandı.

'KÜRT KARDEŞLERİM GEREKEN CEVABI VERECEKTİR'

Halkların Demokratik Partisi'ne de eleştirmeye devam eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör örgütünü arkasına alan partinin maalesef Diyarbakır müftüsü olan sözde müftü ne diyor, ‘partimin dini Zerdüştlük olsa yine aday olurdum’ diyor. Şu kafaya bak ya. Sen bu ülkede nasıl müftü olmuşsun? Ve ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Her halde bu adamların arkasından gitmeyeceksiniz. Bu adamlara gereken cevabı vereceksiniz. Çünkü biz sizi sevdik ama onlar sizi istismar etti. Buradan çıkıyorum, Hakkari’ye gidiyorum. Hakkari Havaalanı’nın açılışını yapacağız. 2 yıl ertelendi. Müteahhitler tehdit edildi. İş makineleri yakıldı. Bunu yapanlar bölücü terör örgütü. Bunun desteğinde olan siyasi partinin burada bir gayreti oldu mu? Maalesef. Ondan nemalanıyor. Ben diyorum ki 7 Haziran’da benim Kürt kardeşlerim özellikle de dindar Kürt kardeşlerim bunlara gereken cevabı verecektir."