Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batılı ülkeler gibi bisikleti sevdiremediklerini söyledi. Erdoğan, “Bisiklet noktasında alt yapımızı da iyi yaptık diyemeyiz. Bunda başarılıyız diyemeyiz.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Salacak sahilinde düzenlenen 51.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tanıtım etkinliğine katıldı. Erdoğan, kendisi için üretilen bisikletle yaklaşık 750 metre yol aldı. Tanıtım turu sonunda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erdoğan’a madalya taktı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Erdoğan’a eşlik edenler arasında yer aldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Böyle bir bahar gününde ananevi hale gelmiş bisiklet turunun 51.’sini gerçekleştiriyoruz. Bu lansman şeklindeydi. Önümüzdeki hafta bu yarış Alanya’dan başlıyor. Bu yıl uluslararası camiadan yine beklenenin üstünde bir katılım söz konusu. 3 Mayıs’ta yine İstanbul’da tur tamamlanmış olacak. Onda da bir arada olmanın gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

‘BİSİKLET FİYATLARI UYGUN OLURSA DAHA ÇOK TÜKETİLİR’

Bisiklet sporuyla ilgili özeleştiri yapan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz tabi bisiklet olayında dünyadaki birçok ülke gibi, batılı ülkeler gibi bisikleti henüz sevdirebilmiş değiliz. Bisiklet noktasında alt yapımızı da iyi yaptık diyemeyiz. Bunda başarılıyız diyemeyiz. Ancak bazı illerimiz var ki başta Konya olmak üzere onlar gerçekten bu konuda iyi adımlar atıyorlar. Temennim odur ki, diğer illerimizde de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi. Buralarda da bisiklete yönelik, bisiklet yollarına yönelik alt yapıyı da süratle başarırız. Bisiklete olan sevdayı da arttırırız. Aynı zaman da tabi bisiklet üreten firmalar da fiyatları uygun hale getirirlerse o zaman tabi bu işin tüketimi de çok daha farklı olacaktır. Hem sağlık noktasında bisiklet çok farklı bir spor.”

Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Öte yandan, Erdoğan bisiklet binerken korumalar yaklaşık bir km koşarak koruma görevlerini yerine getirdi.