Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerinin bölgedeki kaosu fırsata çevirme gayretlerine de göz yummayacağız. Türkiye'nin, Kobani başta olmak üzere Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseler karşısında koyduğu tavrı başka hiçbir ülke gösterememiştir. Hâlâ uluslarası algı operasyonları adına Türkiye'nin aleyhinde konuşanlar en büyük ahlaksızlığı, en büyük alçaklığı yapıyorlar. Biz, yaptığımız hiçbir şeyi bu alçaklar için yapmadık. Amacımız, orada yaşayan mağdur ve mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter üzerinden gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı'nın paylaştığı mesajlarda şu ifadeler yer aldı:

"Şu mübarek günlerde kan dökenlerin, masum sivilleri hedef alanların İslamla, Müslümanlıkla hiçbir alakası yoktur ve olamaz. DEAŞ terör örgütüyle Türkiye'yi aynı parantezin içine almak, namertliktir alçaklıktır. Son dört yıllık süreçte bizim sadece bir tane pusulamız oldu: Vicdan. Son 5 ayda Kobani'ye 2 bin tıra yakın insani yardım gönderdik. Bugün Kobani'de ocaklar tütüyorsa Türkiye'nin yaptığı yardımlar sayesindedir. Biz sadece ve sadece yaşatmanın, imar etmenin, ayağa kaldırmanın, dostluğu ve kardeşliği büyütmenin peşindeyiz. Türkiye'nin samimi tavrına rağmen, akan masum kanlar üzerinden siyasi rant peşine düşmek; insanlığı da, vicdanı da ayaklar altına almaktır. Hiç kimsenin Türkiye üzerinden operasyon yapmasına müsaade etmedik, bundan sonra da bu teşebbüslere müsamaha göstermeyeceğiz.”