Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir siyasi partinin görevi teröre perde olmak mıdır? Bir siyasi partinin görevi acaba kendi etnik yapısında olan Kürt kardeşini öldürmek midir? Sırtını millet yerine terör örgütüne dayayan bir parti parti olarak kalabilir mi? Kimin taşeronu olurlarsa olsunlar, nereye hizmet ederlerse etsinler, bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada bir konuşmada terör saldırılarına değindi. Tek millet, tek bayrak tek vatan, tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, "Bizim bayrağımızın rengi belli. Birileri çıkmış, iyi saz çalıyormuş, ‘bayrağa saygısızlık yapan mı var’ diyor. Yahu bayrakları indirmeye çalışan sizsiniz. Son zamanda akıl verenler sayesinde birkaç yerde Türk bayrağını dalgalandırdınız diye bunu yutacağımızı mı zannediyorsunuz. Teröristlerin cesetlerini kendi bayrağınızla sarıyorsunuz. Orada onlar huzurunda güya cenaze namazı kılıyorsunuz. Bunu da sosyal medyadan her yerle paylaşıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz o. Ben diyorum ki, milletim bunun hesabını sormaya hazırlanmalı. Bu çok önemli.” diye konuştu.

'EY SERMAYE SAHİPLERİ, EY MEDYA MENSUPLARI BU TERÖRİSTLERİN ELİNE SİLAHLARI KİMLER VERİYOR?'

Türkiye'nin terörle, cinayetle tehdit edilmek istendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bugün de güvenlik güçlerimize yönelik alçakça saldırılarla, provokasyonlarla ülkemizi karanlığa sürüklemek için her türlü oyunu oynamayı sürdürüyorlar. Ülkede demokrasi güçlenmesin, siyaset çözüm aracı olmasın diye ellerinden geleni yapan siyasetçiler, medya mensupları olduğunu üzüntüyle görüyoruz. Şimdi soruyorum; ey sermaye sahipleri! Ey medya mensupları! Bu teröristlerin eline silahları kimler veriyor? Bunlar bu silahları nereden buluyor? Benim ülkemde Mehmetçiğimi şehit edenlere, siz, ey paralel yapı nasıl alkış tutuyorsunuz, bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Şu anda bu paralel yapı, terör örgütüyle iş tutmuş vaziyette. Ama şunu bilsinler; bu can bu tende olduğu sürece biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Devletimizi, hükümetimizi şahsımı hedef alıyorlar. İçeride de dışarıda da hedef alıyorlar. Niye? Bunlar bizi hedef aldıklarına göre biz doğru yoldayız.”

'DEVLETİNİ SUÇLU, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MASUM GÖSTERMEYE ÇALIŞANLARIN YAŞADIKLARI AKIL TUTULMASINI İBRETLE İZLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla 78 milyon sizlere sesleniyorum; önümüzde 1 Kasım. 1 Kasım’da adeta bir milat olsun, yeniden doğuş olsun. Bu yeniden doğuşta bu ülkede bu terörü toprağa gömelim diyorum. 78 milyon vatandaşın vicdanı sızlıyor. Sabır taşımız çatlama noktasına geldi. Yalandan, iftiradan, şımarıklıktan millet olarak muzdarip olduk. Dün demokrasi havarisi kesilenlerin, bugün kendi ikballeri için kanı, göz yaşını, şiddeti savunduklarını görmekten üzüntü duyuyoruz. Türkiye’nin en önemli iş adamlarını bünyesinde barındıran derneğe yöneticilik yapmış olanların dahi terör örgütünün yalanlarına sorgusuz sualsiz inanabiliyor olmalarını hayretle karşılıyorum. Devletini suçlu, terör örgütünü masum göstermeye çalışanların yaşadıkları akıl tutulmasını ibretle izliyoruz. Düne kadar bir araya gelmesi imkansız görünenlerin vicdanlarını bir kenara bırakıp terörün tarafında saf tutabiliyor olmalarını şaşkınlıkla takip ediyoruz.” diye devam etti.

'BİZİM GENÇLİĞİMİZ KANLA BESLENEN GENÇLİK DEĞİLDİR'

Bu ülkede aklı selim sahibi, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlete inanmış olan bir gençliğin hiçbir zaman şiddete başvurmayacağını dile getiren Erdoğan, "Ama bu gençlik yan gelip de yatmayacaktır. Yeri geldiği zaman tepkisini demokratik ölçüler çerçevesinde gösterecektir. Bu bazen yürüyüş olur, bazen miting olur. Örneğin pazar günü İstanbul Yenikapı meydanına davetliyiz. Orada STK’ların bir araya gelmesiyle ‘teröre lanet, kardeşliğe evet’ adıyla toplanacak ve milletçe terörü lanetleyeceğiz. Bizim gençliğimiz kaleminden mürekkep akan gençliktir, bizim gençliğimiz kanla beslenen gençlik değildir. Farkınız bu." ifadelerini kullandı.

'BU KİRALIK KATİLLERLE SONUNA KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir siyasi partinin görevinin teröre perde olmak olmadığını belirterek, “Bir siyasi partinin görevi acaba kendi etnik yapısında olan Kürt kardeşini öldürmek midir? Sırtını millet yerine terör örgütüne dayayan bir parti parti olarak kalabilir mi? TBMM’de yer alan bir milletvekilinin görevi ateşe benzin dökmek midir? Siyaset teröriste siper olup güvenlik güçlerini yalanla, iftira ile çarpıtmayla hedef almak mıdır? Kimin taşeronu olurlarsa olsunlar, nereye hizmet ederlerse etsinler bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.