Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'Rizeliler Buluşuyor' etkinliğinde hemşehrilerine hitap etti. Muhalefete yüklenen Erdoğan, "Bakıyorsunuz, Kudüs Yahudilerindir diyor. Bakıyorsunuz, Taksim bizim Kâbe’mizdir diyor. Bunlar rotayı şaşırmışlar. Bunlar istikameti şaşırmışlar. Bu millet Kâbe’sinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor. Ben inanıyorum ki, Taksim’i Kâbe olarak gösterenlere, 7 Haziran’da Kâbe’nin neresi olduğunu gösterecektir." dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'Rizeliler Buluşuyor' programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaptı. Muhalefete yüklenen Erdoğan, "Sorsanız tarafsızlar, sorsanız objektif davranıyorlar. Ama hepsi amigo, amigo. Ülkemize ve dünyaya ideolojik saplantılarıyla bakıyorlar. Bizimle değil milletimizin kültürüyle tarihiyle, değerleriyle, inançlarıyla sorunları var. İşte bakın, bu arada tuttular malum ana muhalefet imam hatip okullarını kapatmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz bir diğeri, diyaneti kaldırmaktan bahsediyor. Bakıyorsunuz, Kudüs Yahudilerindir diyor. Bakıyorsunuz, Taksim bizim Kâbe’mizdir diyor. Bunlar rotayı şaşırmışlar. Bunlar istikameti şaşırmışlar. Bu millet Kâbe’sinin neresi olduğunu gayet iyi biliyor. Ben inanıyorum ki, Taksim’i Kâbe olarak gösterenlere, 7 Haziran’da Kâbe’nin neresi olduğunu gösterecektir.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mahalli seçimler öncesinde başında bulunduğum siyasi partinin mitinge katılanlar için yayınlanan iğrenç yazıyı unutmadık. Köşelerinde milletimize göbeğini kaşıyan adamdan, bidon kafalıya kadar etmedik hakaret bırakmayanları çok iyi hatırlıyoruz. Başörtülerinden dolayı hakarete uğrayan, saldırıya maruz kalan kızlarımızın yaşadıklarını gayet iyi biliyoruz. Üniversiteye sokulmuyorlardı, hatırlayın ortaöğretimde, imam hatiplere dahi sokulmuyorlardı. O devir artık kapandı."

DEMOKRASİ VE HUKUKUN ÖZÜNÜ HİÇ BİR ZAMAN HAZMEDEMEDİLER

Demokrasi, hukuk ve hak gibi kavramların özünü hiçbir zaman hazmedemediler diyen Erdoğan, "Öyleyse şimdi üzerimizde düşen görevi de yerine getirmemiz lazım. Türkiye’nin hizmetkarı oldukları vesayet odakları değil, milletin kendi temsilcileri tarafından yönetiliyor olmasını hazmedebilmiş değiller. Hiçbir zamanda hazmedemeyecekler. Yıllarca bu ülkeyi diledikleri gibi yönetmeye, yönlendirmeye alışmış olan bir avuç azınlığın sözcülüğünden asla vazgeçmeyecekler. Demokrasi özgürlükler, hukuk, adalet, hak gibi kavramlar onların sadece söylem olarak kullandığı istismar ettiği ifadelerdir. Bu kavramların özünü ruhunu hiçbir zaman hazmedemediler. Mesela Rize onlar için sadece çay üretilen bir yer. Rizeli de çay üreten kişi. Aynı durum diğer şehirlerimiz, vatandaşlarımız için de geçerli. Rizeli kardeşimin, bu sınırın ötesine geçmesini kesinlikle istemezler. Rizeli kardeşimin bu anlayışla yıllarca nasıl savaştığını gayet iyi biliyoruz. Bu ülkenin evlatlarının eğitimde, sanayide, kültürde, sanatta sporda velhasıl hayatın her alanında varlık göstermesine engel oldular." şeklinde konuştu.

Sırça köşklerde değil kerpiçten evlerde büyüyerek gelenlerin birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte sırça köşklerde değil kerpiçten evlerde büyüyen; kolejlerde değil imam hatipten yetişip gelmiş insanların buralara gelmiş olması, biliyoruz ki onları rahatsız ediyor. Yeter ki bu milletin daha çok evladı siyasetten diplomasiye kadar her alanda başarıyla görevini yürütsün. Varsın onlar kusura bakmasınlar rahatsız olsun, hiç önemli değil. Bizim için bu millete hizmetkar olanlar önemli." dedi.

AMA GÖNLÜMDE TABİ Kİ BİR PARTİ VAR

Diyarbakır gezini de değerlendiren Erdoğan, "Dün bir olay yaşadım. Batman ve Diyarbakırdaydım. Önce belediye başkanlarının havaalanına gelip karşılayacaklarını söylediler. Bende dedim ki bende belediyelere gidip ziyaret edeyim. Son anda dediler ki emir geldi. Ne emri; dağdan. Kandil’den veya genel merkezden neyse. Karşılamayacaksınız niye Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor. Tabi ben Cumhurbaşkanıyım. Her partiye eşit mesafedeyim. Ama gönlümde tabi ki bir parti var. Bu tabi benim bireysel tasarrufum o ayrı konu. Taraf olmaya gelince doğru söylüyorlar tarafım. Ama ben milletin tarafındayım. Bunu böyle bilmeleri lazım. Çünkü ülkede bir millete karşı olanlar var bir de milli irade milletle yürüyenler var. Ben milletin tarafındayım. Biri emri Pensilvanyadan alıyor öteki Kandilden alıyor. Peşine düştükleri genel müdür ne yaptığını kendi de bilmiyor zaten. Tutuşturmuşlar eline birşeyler onları tekrarlayıp duruyor. Ama bu yolun sonu iyi değil. Bunlar hep eski Türkiye'nin alışkanlıkları. 2023 hedeflerine doğru yürüyen Türkiye'de bu anlayışa yer yok." dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda salondakilere isteklerini tekrarlatarak "Şimdi soruyorum yeni Türkiye'ye evet mi? yeni anayayasaya evet mi? Başkanlık sistemine evet mi? Rize bütün bunlara hazır mı? Rizeliler Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulaştırmakta kararlı mı? Hay maşallah. Biz ne diyoruz tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet." sözlerine son verdi