Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevinde 1 yılını tamamladı. Geçen yıl 28 Ağustos'ta görevi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralan Erdoğan, 5 yıllığına cumhurbaşkanı seçilmişti.

Erdoğan, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılan seçimde yüzde 51,79, rakipleri Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu yüzde 38,44, Selahattin Demirtaş yüzde 9,76 oranında oy almıştı.

Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yapılan devir teslim töreninde selefi Gül'ün tecrübe ve fikirlerinden bundan sonra da yararlanmak istediğini söylemişti. Erdoğan, "Halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmamın iftiharını yaşadığımı hissediyorum. Sorumluluğumun çok daha fazla arttığının bilinci içerisindeyim. Milletime teşekkür ediyor, nefes alıp verdiğim müddetçe emanetlerine sıkı sarılacağımı vurgulamak istiyorum." diye konuşmuştu.

Görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten büyük şeref duyduğunu vurgulayan Gül ise "Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, değerli kardeşimle 40 yılı aşan dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve çalışma mesaimiz var. Yarım asra yakın bir beraberlik... Görevimi devrederken, müsterihim. Tıpkı 11 yıl önce başbakanlık görevini devrettiğim gibi. Sayın cumhurbaşkanının liderliğinde güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin dünyanın ve bölgemizin istikrara, huzura kavuşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum." demişti.

Erdoğan, devir törenindeki konuşmaların ardından, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Devlet Şeref Madalyası takdim etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevinin ilk yılında, taşındığı saray ve seçimden önce yaptığı mitinglerle eleştiri konusu oldu.