Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, katılımıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Denizkurdu 2015 Tatbikatı'nın "Seçkin gözlemci günü" Ege Denizi’nin Türk karasularında gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Salihreis Gemisi'nde Muğla'nın Marmaris ilçesinde Deniz Kurdu-2015 Tatbikatı'nı 'seçkin gözlemci' faaliyetleri çerçevesinde izledi. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresindeki tatbikatın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı bölümünde atışlar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer ilgililerin, sancak gemisi TCG Salihreis gemisinin üst güvertesinde yerlerini almasının ardından "Seçkin gözlemci günü"nün ikinci bölümüne geçildi. Tatbikat kapsamında, ilk olarak belirlenen hedefe Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Sea Hawk helikopterlerinden atış yapıldı. İki helikopterden hareketli hedefe yapılan Hellfire güdümlü mermi atışında isabet sağlandı. Görevin tamamlanmasının ardından helikopterler, tatbikatın sancak gemisi olan TCG Salihreis'in önünden alçak uçuş yaparak Erdoğan'ı selamladı.

HELLFİRE GÜDÜMLÜ MERMİ ATIŞI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nca ilk defa hareketli hedefe Hellfire güdümlü mermi atışı yapıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan atış öncesi Orgeneral Akar ve Oramiral Bostanoğlu'dan bilgi aldı. Daha sonra TCG Oruçreis ve TCG Yavuz firkateynlerinden Sea Sparrow güdümlü mermi atışı gerçekleştirildi.

Tatbikata fırkateyn, korvet ve hücum botlarının su üstü atışlarıyla devam edildi. Atışlar öncesi Donanma Komutanı Koramiral Kösele, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının isabetli atışlarının ardından Kösele, üzerinde bulunulan TCG Salihreis Fırkateyni'nden de atış yapılması talebini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izin vermesinin ardından tatbikatın sancak gemisi TCG Salihreis'tensu üzerindeki hedefe top atışları gerçekleştirdi. İsabetli atışlarının ardından hedef battı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin geminin "sancak kırlangıç" bölümünde yerlerini almalarının ardından ise tören geçişi yapıldı.

Tatbikatın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya’ya hareket etti.