Kahramanmaraş’ta düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e zırhlı Mercedes tahsis ettiklerini söyledi.

Erdoğan, tartışmalara ilişkin "Bu eski Türkiye koalisyonun hiç mi projesi yok? Elbette var. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili çok ağrı ifadeler kullanılıyor. Tuttular kaynak sorusuna cevap verdiler, Diyanet İşleri Başkanın altındaki Mercedes. Bu Mercedes’in değeri 320 bin lira ve kaynak oymuş. Bende dün sabah aradım Diyanet İşleri Başkanını dedim ki; Cumhurbaşkanlığı makamındaki zırhlı Mercedes’lerden bir tanesini ben makamınıza tahsis etmek istiyorum ve tahsisi yaptım. Zırhlı bir Mercedes şimdi Diyanet İşleri Başkanımızda. Diyanet İşleri Başkanlığı makamı böyle oyuncak mı? Altındaki bir tane lafta bir Mercedes’i, zırhı olmayan değeri 320 bin lira, bunların çocuklarının altında Porche’ler var, onlarla geziyorlar. Ama ne yazık ki benim dindar Kürt kardeşlerim bunların karşısında duruşunu sergilemedi. Ama kahir ekseriyeti 7 Haziranda gereken cevabı verecektir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müftülük Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e Cumhurbaşkanlığına ait zırhlı bir Mercedes otomobil tahsis edildiğini açıklayan Erdoğan, muhalefet partilerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Muhalefetin, miting havasında geçen toplu açılış törenlerini Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet ettiğini ve ret cevabı aldığını anlatan Erdoğan, meydanlara çıkma sebebini şöyle açıkladı: “Paralele yapı milli siyaset belgesine girdi. Kararını aldık, hükümetimizde aynı şekilde bakanlar kurulundan geçirdi. Bu süreç demiştim ya başbakanken ‘inlerine gireceğiz’ hatırlıyor musunuz? İnlerine girdik ve devam ediyoruz. İşte ben bu meydanlarda onun için varım. Ne diyorduk seçimlerden önce ‘alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım’ diyordum. Şimdi CHP Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) gidiyor, MHP YSK’ya gidiyor, HDP 2 kere YSK’ya gidiyor. Talepleri ne biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın. Bunlar ne dediklerinin farkında değiller. Ben cumhurum, cumhur. Cumhurun başkanıyım. Gücümü önce haktan sonra halktan alıyorum. Ne oldu ama cevaplar verildi ret, ret, ret. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar meydanlarda milletimle birlikte rabiamızı haykırmaya devam edeceğim.”

"HAKİKATEN MUHTAR OLAMADIM AMA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, meydanlarda milletimle birlikte Rabia'mızı haykırmaya devam edeceğim. Bu ülkede siyaset ve toplum mühendislikleriyle hükümetlerin kurulduğu, hükümetlerin yıkıldığı dönemleri geri getirmeye kimsenin gücü yetmeyecek. İstedikleri kadar medyaları olsun. İstedikleri kadar paralel medyaları olsun. İstedikleri kadar Doğan Medya'sı olsun. İstedikleri kadar onların yandaşları olsun. Bunlar ne demişti; 'Artık muhtar bile olamayacak'. Fakat onu bildiler ha. Hakikaten muhtar olamadım ama İstanbul Büyükşehir belediye başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı oldum." diye konuştu.

'MURSİ'NİN İDAM EDİLECEĞİNE İNANMIYORUM'

Mursi'nin idam edileceğine inanmadığını dile getiren Erdoğan: “Mısır'da yüzde 52 oy almış Mursi'ye idam cezası verenleri affedebilirmiyiz? Benim indimde Cumhurbaşkanı Mursi'dir, Sisi değil. Sisi bir darbecidir Amerika'da onunla aynı masaya oturmadım. Bundan sonra da asla oturmam. Ben Mursi'nin idam edileceğine inanmıyorum ancak bu duruma vicdanım sızlıyor, kan beynime sıçrıyor. Ben Esma yavrumuzu şehit eden bu darbecilerle bir arada olamam. Dünya suskun. Öznesi olmayan açıklamalar yapıyorlar. Hani siz demokrattınız? Hani Avrupa Birliğinde idam yoktu? Niye susuyorsunuz, konuşsanıza ama konuşmuyorlar.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasında, CHP’nin açıkladığı ‘Merkez Türkiye’ projesini de eleştiren Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Ferhat olmaya soyunduğunu savunarak açıklanan projelerin büyük bir bölümünün başbakanlığı döneminde hayat geçirildiğini kaydetti. Erdoğan şöyle dedi: “Şimdi bazı projeler açıklanıyor. Bunları zaten biz açıklamıştık. Kanal İstanbul’u biz açıklamıştık. Kanal İstanbul’un her iki tarafında 2 milyonluk 2 şehir açıklamıştık, lojistik merkezleri de açıklamıştık bir taraftan yapıp bitiriyoruz. Sayın Kılıçtar bitmedi bak biz Asya’yla Avrupa’yı hem denizin altından hem üstünden bağlıyoruz. Bunları biz yaptık, biz yapıyoruz. Biz dertliyiz, size sevdamız var. Şimdi ben hani diyordum ya biz Ferhat’ız, sizler Şirin, baktım Kılıçdaroğlu da şimdi Ferhat olmuş. Ferhat bunu duymasın, çünkü rahatsız olur, o aşk nerede. Yeni proje dedikleri şeyin büyük bir kısmı bizim başbakanlığımız döneminde zaten hayata geçirdiğimiz konular.”