Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak gerçekleştirdikleri projelerden söz ederek “Eğitimde, adalette, emniyette, ulaşımda tüm bu alanlarda yapılanlara baktığınız zaman her şey ortada.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4.5 G, IMT yetkilendirme toplantısına katıldı. 4.5G mobil veri transfer hizmetinin Nisan 2016 yılında hizmetin başlayacağını kaydeden Erdoğan, bu şekilde Türkiye’de teknolojik bir atılımın gerçekleştirileceğini ifade etti. Türkiye’nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun geçici bir süreç olduğunu iddia etti.

Türkiye’de büyük projelerin hayata geçirildiğini, demokrasisinin güçlü bir ülke olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti. “İşte Almanya’da yaşanan sosyal medya üzerinden Merkel'e bir hakaret. Bu hakaretin neticesinde iki buçuk yıl mahkumiyet aldı. Çok da seri bir kararla yargı bunu hemen neticelendirdi. Ülkemizdeki gelişmelere baktığınız zaman olay tam tersi. Buralarda ise istedikleri gibi hakaret edecekler, bu hakka sahip olacaklar. Bu hakaret edenler de ne yazık ki bu ülkede gerek siyasetin içerisinde bulunanlar, gerekse onların meslektaşları tarafından da takdir görecekler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli olmadığınız sürece, yerli olmadığınız sürece, bu ülkenin kalkınma sürecine destek vermediğiniz sürece bilesiniz ki ‘ben vatanseverim’ diyemezsiniz. Vatanseverlik bu günlerde birlik, beraberlik, dayanışma ile ortaya çıkar.” diye konuştu.

"EĞİTİMDE, SAĞLIKTA, ADALETTE, EMNİYETTE YAPILANLARA BAKTIĞINIZ ZAMAN HER ŞEY ORTADA"

“İkide bir söyledikleri şey şudur; Acaba ne yaptılar söylesinler. Çok konuşmaya gerek yok, ben sadece beş-altı tane örnek verdim. Eğitimde yapılanlar, sağlıkta yapılanlar, adalette, emniyette, ulaşımda, tarımda tüm bu alanlarda yapılanlara baktığınız zaman her şey ortada.” diye konuşan Erdoğan, Türkiye’nin adını sadece terörle ananların ülkedeki istikrar ve güven ikliminden rahatsız olduğunu iddia etti.

"TEKLİFİM ÜZERİNE 4.5G OLARAK REVİZE EDİLDİ"

Tüm kurumları ile Yeni Türkiye yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşaknı Recep Tayyip Erdoğan, “Nisan ayında Türk Telekom’un 175. Yıldönümü etkinliği töreninde sadece 4G’ye yönelik yatırım yapılmasını doğru bulmadığımı, doğrudan 5G’ye hazırlık yapılması gerektiğini ifade etmiştim. Katılanlar oldu, katılmayanlar oldu. Fakat ben bu düşüncemde ısrarlıydım. Bu teklifim üzerine 4G ihalesi, 5G’nin altı yapısını da kapsayacak şekilde 4.5G olarak revize edildi.” diye konuştu. Türkiye’nin mobil haberleşme sektöründe şaşırtıcı bir potansiyel olduğunu kaydeden Erdoğan, mobil telefon abonesinin 73 milyona ulaştığını kaydetti.

"İNTERNET LÜKS OLMAKTAN ÇIKTI, İHTİYAÇ HALİNE DÖNÜŞTÜ"

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Artık şunu hepimiz görüyoruz. Cep telefonu, bilgisayar, internet lüks olmaktan çıktı, ihtiyaç haline dönüştü. Bu araçların, bu imkanların olmadığı bir hayatı tahayyül etmekte artık zorlaşıyoruz. Tüm dünyanın son hızla ilerlediği bu yarışta bizim geri kalmamız söz konusu olamaz.”