Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çiftçi, emekli ve esnaflara vaatlerini eleştirdi. Cebinden geçmiş döneme ait mazot karnesi çıkaran Erdoğan, “Yav tarihin karanlık senin. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri! Eserin burada.” ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda ‘Türkiye Büyük Esnaf Buluşması’na katıldı. Esnaflara seslenen Erdoğan, hak edilmeyen kazancın insanı bedbaht edeceği anlayışını yaşatmak gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Hani şu veresiye defteri var ya! O bile tek başına muhteşem bir sosyal dayanışma örneğidir. Bak çek ya da senet değil ha! Veresiye defteri. Bakardım bizim bakkal Emin Ağa, hemen defterden açardı orada yazar; Ahmet Erdoğan. Altına notlar alırdı. Ne vardı o gün, güven vardı güven. Müşteriye güven, satıcıya güven. Nereden nereye… Şimdi bakıyorsun çekte de sahtekarlar var, senette de sahtekarlar var. Bu bizim medeniyetimizde, inancımızda var mı? Yok. Aramıza bu fitneyi soktular. Şimdi yeniden bu millet ayağa kalkıyor. Esnafımızın komşusunun siftahını düşünme hasletini, sözün senetten kıymetli olduğu anlayışını, hak edilmeyen kazancın insanı bedbaht edeceği kabulünü, yani ahilik geleneğimizin kadim değerlerini mutlaka yaşatmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çiftçi, emekli ve esnaflara vaatlerini eleştiren Erdoğan, “Şimdi çıkmış ‘mazotu şöyle vereceğiz’ ‘çiftçiye böyle vereceğiz’ diyor. Yav tarihin karanlık senin. Delil burada. ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’ Eserin burada. Yani ne çileler çekti bu millet. O benzin istasyonlarında kuyrukta az mı bekledik. ‘Traktörlere mazot almak için çiftçinin yanındayım, esnafın yanındayım’ Dürüst ol be! Hiçbir zaman ne esnafın, ne çiftçinin, ne memurun, ne Bağkur’lunun yanında olmadınız. Şimdi de kuru sıkı atıyorlar. Kardeşlerim, herhalde bunlara inanmıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.