Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Paralel yapı' görmüyorum açıklaması yapan eski TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'e tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye’nin en büyük iş veren derneği, STK’sı durumunda olan ve kısa zaman önce görevi bırakan başkanı çıktı ‘ben bir paralel devlet görmüyorum’ dedi. Aslında bal gibi görüyor. Görüyor da bunu söylemek, bunu itiraf etmek işine gelmiyor. Kim bilir onun da belki bir montajı vardır. Onunla ilgili de belki bir şantaj vardır." dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Erdoğan, görevinden istifa eden eski TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'i eleştirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Paralel yapı ile iş tutan sadece muhalefet partileri değil. Bildiğiniz gibi başka çevrelerden de bu yapı ile iş tutan, bu yapıya kol kanat gerenler var. Türkiye’nin en büyük iş veren derneği, STK’sı durumunda olan ve kısa zaman önce görevi bırakan başkanı çıktı ‘ben bir paralel devlet görmüyorum’ dedi. Aslında bal gibi görüyor. Görüyor da bunu söylemek, bunu itiraf etmek işine gelmiyor. Kim bilir onun da belki bir montajı vardır. Onunla ilgili de belki bir şantaj vardır. Öyle bir cesaret, öyle bir basiret yok. Çünkü kardeşlerim bunların zaten huyu bu. Sizinle karşı karşıya geldikleri zaman hemen elleri oğuştururlar, nasılsınız, iyi misiniz, hoş musunuz.? filan falan bunları sorarlar. Eve mantıya bekliyoruz derler. Akşam yemeğine, kahvaltıya bekliyoruz derler. Bunlar hep iyi güzel de ama kalkıp sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na,saygısızlık yaparsan, Başbakan’ına saygısızlık yaparsan, hükümetine saygısızlık yaparsan bunun cevabını öyle veya böyle alırsın. Çünkü bunlar bir kere olmadı, iki kere olmadı, üç kere olmadı defaatle oldu. Biz her defasında acaba düzelirler mi, acaba dürüst olurlar mı, hep bunun gayreti içinde olduk. Olmadılar, çünkü bunlar şuna alışmışlardı. Bunlar 24 saat içinde hükümet devirir hükümet kurarlardı bunu biliyorlardı. Ama o devirler artık eski Türkiye’de var. Yeni Türkiye’de bunlar yok. Bunlar işine geleni görürler, işine gelmeyeni görmezler.”

'FAİZLER, DÜŞMESİ GEREKEN EN DÜŞÜK NOKTAYA İNMESİ GEREKİYOR'

Erdoğan, faiz konusuyla ilgili de değerlendirmeler yaptığı konuşmasında, “Cumhurbaşkanı olarak tezimi yine ileri sürüyorum. Enflasyon sebep değildir, enflasyon neticedir. Faiz sebeptir, faiz enflasyonu doğurur. Bunu böyle biliniz. Eğer bu ülkede yatırım istiyorsak faizlerin düşmesi gereken en düşük noktaya inmesi gerekiyor. İstihdam istiyorsak yatırım olması lazım. Yatırım neyle olacak? Girişimcinin önüne düşük faizle kredi imkanı sağlayacaksın ki yatırım yapabilsin. Şu anda yüksek banda bakıyorsun 11.7,11.8. Buna komisyonları filan kattığın zaman 15,16,17 gidiyor. Bunun altından kalkılır mı? Bu piyasaya nasıl yansır? Bunun hesabını bir yaptığınızda maliyetler yükseleceği için patron nereye vuracak, tabii ki o sattığı ürüne vuracak. Bu inşaat sektöründe de böyledir, diğer sektörlerde de böyledir. Ama bakıyorsun birileri çıkıyor şunu söylüyor: ‘Sanayiye önem vermemiz lazım, inşaat sektörüne o kadar önem vermenin anlamı yok. Yahu inşaat sektörü emek yoğundur. İnşaat sektörü olmadan bir ülkede kalkınma olmaz. Bunu böyle bilmemiz lazım. İnşaat ve sanayi bunların at başı gitmesi lazım." dedi.