Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Etiyopya’ya gitti.

Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya ve Cibuti’yi kapsayan resmî bir ziyaret gerçekleştirmek üzere Etiyopya’ya hareket etti. Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada Erdoğan, ziyaret programı çerçevesinde Etiyopya’da, Cumhurbaşkanı Mulatu ve Başbakan Hayle-Maryem ile görüşeceğini, heyetler arasındaki resmî görüşmelere de eş başkanlık yapacağını söyledi. Erdoğan, 23 Ocak günü Cibuti’ye geçerek, Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulleh ile görüşeceğini, heyetler arası görüşmelere de eş başkanlık yapacağını belirtti.

Ardından Somali’ye geçerek, burada şu ana kadar yapılmış olan yatırımların açılışlarını gerçekleştireceğini söyleyen Erdoğan, Cibuti’de ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yürütülen bazı projelerin temel atma törenine katılacağını, ayrıca, iki yıl önce faaliyetine başlayan Büyükelçiliğimizin Kançılarya binasının resmî açılışını yapacağını sözlerine ekledi.

Erdoğan’ın heyetinde; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile milletvekilleri, özel sektör temsilcileri ve bürokratlar yer alıyor.