Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini inşa konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Erdoğan, İstanbul Daru’l-Fünun İlahiyat Vakfı’nın İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'ndeki iftarına katıldı. Programın sonunda katılımcılara hitaben konuşmasında ‘Milli İrade’ kavramının önemine değinen Erdoğan, doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak görev yapmanın üzerindeki sorumluluğu arttırdığını, kendisini ülkenin ve milletin hiçbir meselesinin dışında tutmaya hakkının olmadığını çok iyi bildiğini söyledi.

Anayasanın verdiği yetkiler ve milletin desteğinden alınan güçle ülkeye hizmet etme çabası içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimleriyle ortaya çıkan tablo ve Meclis'teki gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Meclis'e giren partilerin koalisyon ihtimalleriyle ilgili görüşlerinin olgunlaşmaya başladığını, dolaylı da olsa görüşlerin, niyetlerin, şartların şekillendiğini aktaran Erdoğan, “Temennim, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların hassasiyetine uygun şekilde yeni hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Bu konuda tüm partilere sorumluluk düşüyor. Bugün Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var. Böyle bir uzlaşma sağlanamadığı takdirde her zaman ifade ettiğim gibi çözüm merci neresidir? Yine millettir. Millete gidilecek, 'Madem ki siz parlamentoda bu işi çözemediniz, o zaman millet olarak bunu biz çözeceğiz' diyecek.” şeklinde konuştu.

'YAPTIĞIM HER ŞEY ANAYASAYA VE MİLLETİME TAAHHÜTLERİME UYGUN'

Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiği günden beri yaptığı her şeyin anayasaya ve millete olan taahhütlerine uygun olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şahsımla ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili olarak ortaya atılan iddialar iftiradan, yalandan ve yanlıştan ibarettir. Cumhurbaşkanı olarak hukukun dışına çıkan en küçük bir tasarrufum, en küçük bir adımım, en küçük bir girişimim olmadı, olmayacaktır. Ortaya atılan iddiaların bir kısmı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı doğrudan halkın seçmesiyle birlikte yeni bir döneme girdiğini göremeyenlerin, anlayamayanların hezeyanlarından ibarettir. Cumhurla Başkanın Beştepe'deki külliyede bütünleşmesinden rahatsız olanlar sürekli akıl ve izan sınırlarını zorlayan yalanları gündeme getirerek kendilerince algı operasyonu yapıyorlar. Ne yapsalar boş. Bugün işte Beştepe milletin, o millet camiinde Cuma kılışı çok anlamlıydı. Ve içerisiyle, dışarısıyla tıklım tıklım millet orada bir araya gelmişti. Hiçbir iftira, hiçbir saldırı, bizi 40 yıldır yürüdüğümüz milletimize hizmet yolundan alıkoyamayacaktır. Allah ömür verdikçe bu yolda yürümeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Açıklamaları sonrası, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile İstanbul Daru’l-Fünun İlahiyat Vakfı Başkanı Prof. Dr. Murteza Bedir Erdoğan’a tablo hediye etti.