Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah ve Saygı Karakolu’na yapılan operasyon sonrası kendisine, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e yapılan eleştirilere cevap verdi. Bir muhalefet partisi liderinin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i eleştirdiğini kaydeden Erdoğan, “Bunlar ancak ülkesine yabancılarmış bir zihniyetin, kalkıp da Genelkurmay Başkanı’mıza akla hayale gelmemiş ifadelerle saldıran bu zat önce aynaya bir bakması lazım. Sen şuanda Genelkurmay Başkanı'mızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarları kabul etti. Muhtarlara hitap eden Erdoğan Süleyman Şah ve Saygı Karakolu’na yapılan operasyonu değerlendirdi. Akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin bu operasyona karşı çıkamayacağını vurgulaya Erdoğan, “Akıl ve vicdan sahibi kim buna karşı çıkabilir ama işte buna karşı çıkanlar var. Üstelik bunu da tamamı yalan, tamamı yanlış, tamamı iftira mahiyetindeki ifadelerle yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı makamında, milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak bugün şahsıma, başbakanıma, Genelkurmay Başkanı’ma ve bütün bu operasyon içerisinde yer alanlara karşı yapılan saldırıya sessiz kalamam. Bir siyasi partinin genel başkanı ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakan’ına, Genelkurmay Başkanı’na ve onların nezdinde tüm askerlerimize akıl almaz ithamlarda bulunuyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor.” ifadelerini kullandı.

“SEN ŞUANDA GENELKURMAY BAŞKANI’MIZIN ATILACAK TIRNAĞININ BİR PARESİ DAHİ OLAMAZSIN”

Yapılan operasyon nedeni ile kendisinin, Başbakan’ın ve Genelkurmay Başkanı’nın hedef alındığını belirten Erdoğan, “Tek bir Mehmetçiğin burnunun kanamaması için her türlü hassasiyeti gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri’mizi ve hükümetimizi hedef alanlar önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına bir baksınlar. Bunlar ancak ülkesine yabancılarmış bir zihniyetin, kalkıp da Genelkurmay Başkanı’mıza akla hayale gelmemiş ifadelerle saldıran bu zat önce aynaya bir bakması lazım. Sen şuanda Genelkurmay Başkanı’mızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadele diyorsun, senin bu güne kadar terörle mücadele adına yaptığın bir şey var mı? Ama bizim Genelkurmay Başkanı’mız, subaylarımız dağlarda, taşlarda bunlar görev yaptılar. Bunlar oralarda görev icra ettiler. Terör ile teröristle mücadeleyi bunlar sürdürdüler. Sen sadece Ankara’dan kurusıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin bir tartan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın, bu nasıl bir milliliktir? Kendi Genelkurmay Başkanı’na edepten uzak, bu denli ifadelere yakıştırmak bir defa akla, izana sığmaz. Öyle bir şey olamaz. Milliyetçi olduğunu söyleyenler bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları sizin takdirinize bırakıyorum. İnanıyorum bunlara gereken dersi, gereken cevabı vakti geldiğinde verirsiniz.” şeklinde konuştu.

“BU OPERASYONU HİÇBİR ÖRGÜTLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE VEYA ONLARIN İZNİ İLE ASLA YAPMAMIŞTIR”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye bu operasyonu hiçbir örgütle işbirliği içerisinde veya onların izni ile asla yapmamıştır. Bunların hepsi yalandır. Bizim bu örgütlerle işbirliği yapmamıza ihtiyacımız yoktur. Bu ülke bu iradeye, bu güce, bu imkana sahiptir. Bu operasyon başından sonuna kadar kendi kararı ile kendi planlaması ile kendi imkanları ve kendi kabiliyeti ile yürütülmüştür. Buradan kendilerine bir pay çıkararak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanlara da asla itibar edilmemelidir. Ana muhalefet burada Esad rejimi ile beraber hareket etmektedir. Aynı şekilde maalesef diğer muhalefette Esad rejimi ile beraber hareket etmektedir. Oradaki terör örgütleri ile beraber hareket etmektedirler. Çünkü bu harekete, bu operasyona karşı çıkanların yeri onların yanıdır.”