Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeminde yeni anayasa ve başkanlık sisteminin olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Ben 2023 diyorum. Bunun için başkanlık sistemi diyorum. Muhalefet partileri, Türkiye'yi yeniden koalisyon dönemlerine döndürmenin hesabını yapıyor. Benim gündemimde, yeni anayasa ve onunla birlikte başkanlık sistemi var.'' dedi.

Erdoğan, Çırağan Sarayı’nda İstanbul Ticaret Odası 2015 Ödül Töreni'ne katıldı. Burada davetlilere seslenen Erdoğan, ''17-25 Aralık darbe girişiminde milli kurumlarımızı, milli bankalarımızı, milli projelerimizi, ekonomik itibarımızı hedef alarak bunu yaptılar. Biz gelmeden önce buradaki bütün arkadaşlarım bilir 25 banka batırıldı. Bunun devlete maliyeti neydi? 40 milyar dolar. Peki bunları kim ödedi? Yine geldik biz hallettik. Ve Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank. Bunlara devamlı ne yazıyordu? Görev zararı. Ve neydi bunun bedeli? 16 milyar sadece bu görev zararının bedeli. Bunları da halleden biz olduk. Şimdi bu bankalar uluslararası piyasalarda öncü bankalar arasında yer almaya başladı.'' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE’DE GÜÇLÜ BİR MUHALEFET GÖREMEDİK'

Türkiye’de güçlü bir muhalefet göremediğini vurgulayan Erdoğan, ''Açıkçası ben tüm siyasi hayatımda karşımda daima güçlü bir muhalefet görmek istemişimdir. Ve bunu da sürekli Meclis konuşmalarımda ifade etmişimdir. Zira, demokrasi güçlü bir muhalefetle güçlenir, güç bulur ama maalesef Türkiye'de güçlü bir muhalefeti göremedik. Her zaman zayıf bir muhalefet ve bu tabi siyasete rekabet getirir. Ama bunu göremedik.'' diye konuştu.

'MUHALEFET TÜRKİYE’Yİ KOALİSYON DÖNEMLERİNE DÖNDÜRMENİN HESABINI YAPIYOR'

Türkiye'nin rotasını 1990'lara çevirmek isteyen bir muhalefetle karşı karşıya kalındığını belirten Erdoğan, ''Ben 2023 diyorum. Bunun için başkanlık sistemi diyorum. Muhalefet partileri, Türkiye'yi yeniden koalisyon dönemlerine döndürmenin hesabını yapıyor. Benim gündemimde, yeni anayasa ve onunla birlikte de başkanlık sistemi var. Ve Türkiye'nin rotasını 1990'lara çevirmek isteyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. 'Eski Türkiye daha iyiydi' diyebilecek kadar kontrolü kaybetmiş durumdalar. Yeni Türkiye'nin karşısına alternatif olarak eski Türkiye'yi koyan bir anlayışla, 7 Haziran'da Türkiye seçime gidiyor.'' şeklinde konuştu.