Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da toplu açılış törenine katıldı. Törende halka seslenen Erdoğan, tarafsız olmadığı yönündeki eleştirilere cevap verdi. Erdoğan, “Ben cumhurun, halkımın başkanıyım. Halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez. Bu ülke bir hukuk devletidir.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da katıldığı törende 32 eser ve toplu hizmetin açılışını yaptı. Törende, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bilim ve Sanayi Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Ömer Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de hazır bulundu.

Açılış öncesi halka seslenen Erdoğan, hakkında Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan şikayetlere ve muhalefetin tarafsız olmadığı yönündeki eleştirilerine cevap verdi. Erdoğan, “Diyorlar ki Yüksek Seçim Kurulu’na, ‘Cumhurbaşkanı meydana inmesin.’ CHP müracaat ediyor ret, MHP müracaat ediyor ret, arkadan bu HDP diye bir parti var terör örgütünün arkasında olduğu, o da iki kez müracaat ediyor ona da ret. Adana’ya gideceğim, Adana’da da aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey’e ‘Geleceğim ben orada konuşacağım’ dedim. Çünkü ben cumhurun, halkımın başkanıyım. Halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez. Bu ülke bir hukuk devletidir. Cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesini çiğniyor. Ben tüm partilere eşit mesafedeyim ancak taraf olmaya gelince ben milletin tarafındayım. Milletime yanlış yapıldığı zaman asla tarafsız kalamam. Siz görevi bana böyle verdiniz ben de gereğini yapıyorum.” şeklinde konuştu.

MERKEZ TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİRDİ

Erdoğan’ın hedefinde ana muhalefet partisi ve açılanan Merkez Türkiye projesi de vardı. CHP’yi ve söz konusu projeyi eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: “Ana muhalefetin başındaki zat, inanıyor musunuz bunların söylediklerine? Dilbilgisinde gelecek zaman var ya, bunlar gelecek zamanla konuşuyor; cek cak. Biz bugüne kadar cek cak ile konuşmadık. Yaptıklarımızı anlatıyorum. Başbakanlığım döneminde yaptıklarımızı anlatıyorum, şimdi de hükümetimizin yaptıklarını anlatıyorum.

Bu şehir geçmişte nice vaatlerle iş başına gelenler tarafından aldatılmıştır. Yüz bin istihdam dediler, herkese sigorta dediler, metro dediler, her şey bedava olacak dediler, süt dediler, sütten kesildiler. Bu vaatlerle iş başına geldiler ve Antalya’nın 5 yılı kayboldu. Geriye kala kala bira festivali kaldı. Geriye kala kala ölü yakma projesi kaldı. Antalyalıların o dönemde ağızlarında; ‘Çay benim çeşme benim/ Aman derdimi deşme benim’ türküsü vardı.

Bu ana muhalefet var ya, bu CHP zihniyeti raylı sistemleri her zaman karşı çıkmışlardır. Yine karşı çıkarlar. Bunlar rayı gördükleri zaman başka bir şey zannediyorlar. Bunlara bunu ayrıca anlatmak lazım. Bunlar hafi raylı sistemden, raylı sistemden, metrodan anlamazlar.

Biz 81 vilayet için Türkiye için proje üretiyor ve bu projeleri hayata geçiriyoruz. Anlaşılan birileri bundan etkilenmiş proje üretiyor. Yüz yılın projesi diye bula bula bizim Kanalistanbul projemizi bulmuşlar. İki ucunda yapılması gereken şehirlerden ama sadece bir tanesini bulmuş. Şimdi herkes dalga geçiyor. Madem heveslendin bu işe, hiç değilse biraz düşün. Kafanı kullan, ekipler kur, onları çalıştır sonra da elle tutulur bir proje ortaya koy. Onlar milleti ciddiye almıyor.”

‘G-20 ZİRVESİ İÇİN BELEK BÖLGESİNİ TAMAMEN KAPATACAĞIZ’

Antalya’ya yapılan yatırımlardan ve Kasım ayındaki G-20 Zirvesi’nden söz eden Erdoğan, “Antalya iki önemli ev sahipliğine hazırlanıyor. Başbakanlığım döneminde bunların adımlarını attık. Antalya’yı bu işe ev sahibi olarak tercih ettik. Birisi Kasım ayında yapılacak olan G-20 Zirvesi. Dünya liderleri Antalya’ya gelecek. Bu zirve için dünyanın en gelişmiş ülkelerinin devlet ve hükümet devlet başkanları ile çeşitli uluslararası kuruluşların temsilcileri kalabalık heyetlerle Antalya’ya gelecek. Yaklaşık 11 bin kişinin katılacağı bu zirve için Belek bölgesini tamamen kapatıyoruz. Antalya için yüzlerce milyon dolar harcasak, elde edemeyeceğimiz bir tanıtım fırsatı.” ifadelerini kullandı.