Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İzmit Körfez Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 3. havalimanı işçileri ile iftar yaptı.İftar öncesi Erdoğan, helikopterle İzmit Körfez Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havalimanı inşaatlarını havadan inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan, işçilerle yaptığı iftardan sonra yaptığı konuşmada da "Bugün buraya gelmeden önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son halini göreyim istedim ve arkadaşlarımla beraber orada da helikopterle dolaştık. Bütün yolları gördük. Gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Bir de körfezi görelim dedik, körfez köprüsü ne alemde dedik, orayı da şöyle bir gezdik. Şantiyelerin büyüklüğünü havadan izlemek insana başka bir gurur, başka bir onur veriyor. Şimdi de 2018’i düşünmeye başladım. 2018 yılında inşallah ilk çeyreğinde Türkiye’nin kazanacağı bu havalimanı inşallah dünyanın her yerinde iftihar vesilesi olacak. Benim en önemli projelerimizden biri diye söylediğim Kanalistanbul. Bizim Kanalistanbul’u da ne yapıp yapıp gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunu bitirdiğimiz andan itibaren İstanbul farklı bir cazibe merkezi haline gelecektir." ifadelerini kullandı.