Adıyaman Gölbaşı Belediyesi 26 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü kutlamak için yaptığı programın adı ve içeriği kamuoyunda tepki çekince, etkinliğin adı ve içeriği değiştirildi. AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, etkinliğin içeriğine ilişkin bir düzeltme yaptıklarını açıklayarak, yeni hazırladıkları pankartı Twitter hesabından tanıttı.

AK Parti’li belediyenin, Erdoğan için hazırladığı doğum günü programından günler öncesinden şehrin dört bir tarafına asılan afişlerle program içeriği tanıtılmıştı. İlahi dinletisi, sohbet ve semazen gösterisi yapılacağı duyurulan afişler kamuoyundan tepki çekti ve haberlere konu oldu. Bunun üzerine şehirdeki tüm afişler belediye görevlilerince toplandı.

PARÇALANAN AFİŞLERİN YERİNE YENİSİ HAZIRLANDI

Tepki üzerine afişleri kaldıran Adıyaman Belediyesi'nin yaptığı programla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, şu açıklamayı yaptı: “Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanlığı'nın Sn. Cumhurbaşkanımızın doğum gününü kutlamak üzere bir STK ile yaptığı organizasyon, birlik ve beraberlik gecesi olarak düzenlenecektir. Doğum günü kutlaması olarak gerçekleşmeyecektir.”