Bingöl'de, 2003 depreminde hasar gördükten sonra yeniden inşa edilmesinin ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Özel Hulusibey ilk ve orta okulu da polis baskınlarından nasibini aldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, Defterdarlık, SGK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve itfaiye ekipleri, polis nezaretinde okula gelerek inceleme yaptı. Heyeti kapıda karşılayan okul yöneticileri, arama kararı olmadığı için polislerin dışarı çıkmasını istedi. Bunun üzerine polisler bahçede bekledi. Daha sonra incelemeye geçen 6 kurumun temsilcileri, okulun evraklarını kontrol etti, yöneticilere sorular yöneltti. Bütün sorular cevaplandıktan sonra okulun tabelası ölçüldü. Merdivenlerin genişliğini bile ölçen memurlar, herhangi bir sıkıntı bulamayınca denetlemeyi bitirip okuldan ayrıldı.

Baskın sırasında okula gelen kurum avukatı Serkan Kaan, çatışmalar sebebiyle Türkiye yangın yerine dönmüşken polislerin okul baskınıyla uğraştığını belirtti. Kaan, “Burası eğitim yuvası. Keşke bizim birinciliklerimizle ilgilenseydiniz. Kurulduğu yıldan bu yana her sene birinci çıkartıyor burası. Ama gelip ona bakmıyorsunuz. Madalyalarla ilgilenen bir birim yok mu? Anlaşılan valilik göndermemiş.” dedi.

Gazetecilerin görüntü çekmesine itiraz eden polislerin ‘bu iyi niyetli değil’ demeleri üzerine araya giren avukat Kaan, “Böyle bir dönemde rutin kontrol adı altında buraya geliniyor. Yapmayın Allah aşkına. İyi niyet diyorsunuz. Sizin buraya geliş amacınız ne kadar iyi niyetli, onu bana söyleyin.” ifadelerini kullandı.

İncelemelerin ardından baskınla ilgili basın açıklaması yapan avukat Serkan Kaan, özetle şu görüşleri dile getirdi: “Bingöl’ümüzün parlayan yıldızı, ilimizin başarı abidesi olan Özel Hulusibey okulumuza ‘rutin denetleme ve inceleme’ adı altında polis nezaretinde baskın yapılmıştır. Sürekli şehit haberlerinin geldiği bir dönemde, okulumuzdaki merdiven aralıklarına ülke güvenliğinden daha fazla ehemmiyet gösterilmesi içinde bulunduğumuz vahameti açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Daha düne kadar okulumuzun ve diğer eğitim kuruluşlarımızın açılışlarında kurdele kesmek için sıraya girenler, bugün bu okullara zulüm yapmak için birbirleriyle yarışmaktadırlar. Biz hiçbir şekilde eğitim kurumlarımızda yapılacak olan denetimlere karşı değiliz. Ancak bugüne kadar Bingöl ilinde hiçbir kuruma yapılmamış olan bir yöntemle, kurumumuza bütün devlet kurumlarının valilik onayıyla ve polis nezaretinde bir baskın şeklinde denetlemeler gerçekleştirilmektedir.”

AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI

Kurulduğu 1997 yılından beri her yıl Türkiye derecelerine imza atan Bingöl’deki Hulusibey Koleji, 2011 yılında Türkiye’nin en başarılı 56. okulu oldu. 2003 yılındaki Bingöl depreminde hasar gördükten sonra yeniden inşa edilen okulun açılışı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Hüseyin Çelik’le birlikte kurdeleyi kesen Erdoğan, daha sonra okuldaki öğretmen ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirmişti.