Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme soruşturmanın genişletilmesi talebinin olmaması halinde esas hakkında mütalaa için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar İlker Usta ve Sedat Zavar, tutuksuz sanıklar Mehmet Yüksel, Zeki Bulut, Hasan Palaz, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, İbrahim Sarı ve Harun Yavuz katıldı. Mahkemede, sanıklar Ali Özdoğan, Enes Çiğci ve Serhat Demir hakkında çıkarılan yakalama müzekkerelerinin beklendiği belirtildi.

Mahkemede, gelen yazılarda ayrıca G.T., adlı kişinin hesabından Güvenlik Çözümleri A.Ş. hesabına para transferi edildiği ancak Sedat Zavar’ın hesap hareketlerinde görülen işlemlerde havale alıcısı veya göndericisi olarak bulunmadığı bildirildi. Söz alan sanık Sedat Zavar, şahsi banka hesabının olmadığını söyledi. Zavar, ayrıca malzeme aldığını veya ilgili firmaya borçlandığını hatırlamadığını ifade etti.

Erdoğan’ın avukatı sanıklar Hurşit Gölbaşı ve Seyit Saydam’ın yapılanma içinde olmadığını ve bu kişiler hakkında şikâyetlerinden vazgeçtiklerini söyledi. Avukat, Mehmet Yüksel’in de bu yapılanma içinde olduğunu düşünmediklerini ama Yüksel’in görevi ihmal ettiğini ileri sürdü.

ÖRGÜT İDDİALARI İLE İLGİSİ TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Zeki Bulut vekili Hakan Yıldız, katılan vekillerin örgüt varmış gibi beyan verdiklerini ama sanıklar hakkında örgüt iddiaları ile ilgili takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Sedat Zavar ve İlker Usta vekili Hasan Hüseyin Taşpınar ise atılı suçun işlendiğine dair somut delilin olmadığını belirterek, böcek raporlarını hazırlayan bilirkişilerin birlikte dinlenmesini talep etti.

Savcı ise böcek raporlarını hazırlayan bilirkişilerin dinlenme taleplerinin reddini istedi. Savcı ayrıca dosyanın Serhat Demir, Enes Çiğci ve Ali Özdoğan açısından sürüncemede kalmaması için tefrik hususu da düşünülerek varsa soruşturma genişletilmesi taleplerini bildirmesini yoksa esas hakkında mütalaa için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi.

Böcek raporu hazırlayan bilirkişilerin dinlenme talebini reddeden Mahkeme, sanıklara ek savunma verilmesini kararlaştırdı. Mahkeme, dosya incelemesi için genişletilme talebi sunulmasını yoksa esas hakkında mütalaa için savcılığa gönderilmesini karara bağladı. Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.