Törenler için Çanakkale'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçişi sırasında alınan önlemler pes dedirtti. Vatandaşlar tepki gösterirken, yolların tamamen kapatılması nedeniyle bir kadın bayılan annesinin yanına bırakılmayınca isyan etti.

Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı nedeniyle Erdoğan, bugün saat 11.11'de özel uçakla Çanakkale Havaalanı'na iniş yaptı. Buradan otobüsün önünde halkı selamlayarak Çanakkale feribot iskelesine gelen Erdoğan, burada feribota binerek şehitliklere geçti. Erdoğan, cuma namazını kıldıktan sonra Şehitler Abidesi'ndeki törene katılacak.

Burada Erdoğan'ın şehir merkezinden geçişi nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı. Tüm yollar hem araç hem de yayalara bariyerlerle kapatıldı. Geçemeyen vatandaşlar tepki gösterdi. Bir kadın, yolun karşı tarafındaki kafede annesinin bayıldığını ve acilen yanına geçmek istediğini belirtmesine rağmen korumalar izin vermeyince isyan etti. Buna bazı vatandaşlar da katıldı.

Erdoğan'ın geçişi sırasında bir yere kıpırdayamayan bir grup Yeni Zelandalı da toplanıp şarkı söyleyerek eğlendi. Bu gösteriyi bazı vatandaşlar da izledi.