Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı 'Fetih Şöleni'ne, öğrencilerin de çağırıldığı ortaya çıktı. Okul yönetimlerince velilere gönderilen muvafakat belgesinde, okulların önünden servisler kaldırılacağı belirtiliyor.

30 Mayıs Cumartesi günü, İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü sebebiyle Yenikapı miting alanında düzenlenecek Fetih Şöleni’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da katılacak. İstanbul’un birçok yerinde şölenle ilgili pankartlar ve afişler asılarak, vatandaşlar programa davet edildi.

Bunun yanı sıra okul yönetimleri de velilere bir belge göndererek, öğrencilerinin programa katılması için davette bulundu. Veli muvafakat belgesi olarak düzenlenen davetlerde, şölen için okulların önünden servis aracı kaldırılacağı duyuruldu. Özellikle imam hatip okullarınca gönderilen belgelerden ilköğretim öğrencilerinin velilerine de gönderildiği öğrenildi.

İsmini vermek istemeyen bazı veliler, öğretmenlerin programa gelmelerini zorunlu kıldığını söyledi. Okul yönetiminin de bu yönde taleplerinin olduğunu belirtti.