12 Eylül askeri darbesinin lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenaze töreni; darbe davasında alınan ancak henüz Yargıtay aşamasında olduğu için kesinleşmeyen hüküm nedeniyle tartışma konusu oldu. Meclis’te temsil edilen 4 siyasi parti ile hükümetin cenaze törenine, temsilci göndermeyeceği bugün açıklanmıştı. Peki, Evren için nasıl bir cenaze töreni düzenlenecek? Devlet ve Türk Silahlı Kuvvetleri törende nasıl temsil edilecek? Mliiyet'in haberine göre, Ankara’da bugün tören komitesinin oluşturduğu program, bu sorulara yanıtları da içeriyor. Ancak en merak edilen konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cenaze törenine katılıp katılmayacağı idi. Erdoğan'ın programı gece yarısı belli oldu. Erdoğan, Evren'in cenaze törenine katılmayacak.

ÜÇ KIZINA SORULDU

Cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden Evren için Cumhurbaşkanlığı yapması nedeniyle bugün ulusal cenaze töreni düzenlenecek. Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda bugün Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nden yetkililerden oluşan komite, tören programını belirledi. Program belirlenirken Evren'in üç kızının da görüşü alındı.

MECLİS'TE TÖREN YOK

Devlet cenaze törenlerinde Meclis’te tören düzenlenmesi de yer alıyor. Ancak Evren’in kızlarının isteği üzerine Meclis'teki tören programdan çıkarıldı.

GATA’DA DUALI TÖREN

İlk tören bugün GATA'da yapılacak. Bu törene aile üyeleri katılacak. Duaların da okunacağı bu tören, özel ve dini nitelikli olacak.