Bursa’nın Mudanya ilçesinde Dörtçelik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin (METEM) Erasmus+AB projesi kapsamında sürdürdüğü “Recycle, Reuse, Remind (3R)” adlı tekstilde geri dönüşüm ve yeniden kullanım çalışmalarını Portekiz’in Porto kentinde yaptıkları uygulamalarla pekiştirdi.

Escola Artistica de Soares dos Reis adlı okulda Mudanya Dörtçelik METEM’den 1 idareci, 6 öğretmen ve 6 öğrencinin katılım sağladığı faaliyet ziyaretinde ekip, şişe mantarı ve plastik geri dönüşümü üzerinde atölye çalışmaları gerçekleştirdi. AB Eğitim ve Gençlik programları Merkezi Başkanlığı’na bağlı olarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus+Stratejik Okul Ortaklıkları Okul Eğitimi Projesi kapsamındaki atölye çalışmalarında giysiler, aksesuarlar ve objeler tasarlayan öğrenciler, ürünlerini mini bir defileyle sergiledi.

SIRADA LETONYA VAR

Okul Müdürü Bülent Gül, market poşetlerinden yapılan çantaların şıklığı ve estetikliği karşısında çok etkilendiklerini belirterek, geri dönüş çalışmalarının doğanın korunmasında ne kadar önemli olduğunu ve doğada geri dönüştürülemeyecek ya da yeniden kullanılmaya hazır bir ürün oluşturulamayacak hiçbir şeyin olmadığını bir kez daha anladıklarını söyledi. Projenin bir sonraki ziyaretinin 4 öğretmen ve 6 öğrencinin katılımıyla Ekim ayında Letonya’da olacağı bildirildi.