Türkiye’nin Kürt sorununun olmadığını tekrarlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de “Neyiniz eksik?” diye sorarken Kars’ta “Türkiye’de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır.” diye konuştu. Erdoğan, dedesinin Sarıkamış’ta şehit olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Anadolu Meslekî ve Anadolu Teknik Lisesi ile yapımı tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış töreni ile TANAP temel atma törenine katılmak üzere gittiği Kars’ta halka hitap etti. Haydar Aliyev’in ismini ülkenin her köşesinde yaşatmaya devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, 21 Mart’taki Nevruz bayramını tebrik ederek “Azerbaycan başta olmak üzere Orta Asya’dan Balkanlara kadar tüm coğrafyamızın bu 5 bin yıllık ortak bayramının birliğimize, beraberliğimize, uhuvvetimize vesile olmasını diliyorum. Baharın müjdecisi olan Nevruz’un bölgemize ve tüm dünyada barışın ve huzurun habercisini can-ı gönülden arzu ediyorum.” diye konuştu. Azerbaycan’ın Türkiye için sadece devletlerden bir devlet olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözde değil özde kardeş olunduğunu anlattı. Erdoğan, “Bugün de Karabağ’da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin inanın Anadolu topraklarındaki her kardeşiniz yüreğinde hissetmiştir. Bizim nazarımızda Kars’taki, Iğdır’daki, Erzurum’daki vatandaşımızla Nahçıvan’daki kardeşimiz arasında hiçbir fark yoktur. Bizim için İzmir neyse, İstanbul, Ankara, Antalya neyse Bakü de odur.” dedi.

"DEDEM SARIKAMIŞ’TA ŞEHİT OLDU"

Kars’ın Türkiye’nin tüm renklerini yansıttığını ifade eden Erdoğan, kesret içinde vahdetin nasıl olduğunu görmek isteyenlerin Kars’a bakması gerektiğini söyledi. Kars’ın işgale, zafere, dişe diş mücadelelere şahit olduğunu kaydeden Erdoğan, “Vatan ne demek, fedakarlık ne demek onu Kars çok iyi bilir. Sarıkamış çok iyi bilir. Benim dedem Sarıkamış’ta şehit oldu. Ve diğer dedem ve büyük ninelerimden onu dinlerdim.” diye konuştu.

"TEKRAR SÖYLÜYORUM: TÜRKİYE’NİN KÜRT SORUNU YOKTUR"

“Burada bir kez daha ifade ediyorum, Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, horgörülmüşlük sorunu vardır.” diyen Erdoğan, hiç kimsenin fikri ya da inancından dolayı baskı altında olmadığını savundu. Buna karşın her şeyin dört dörtlük olmadığını bazı aksakların var olduğunu kaydeden Erdoğan, bunların her geçen gün azaldığını söyledi.