Levent-Rumelihisarüstü metro hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için 400 milletvekili istedi. Erdoğan, vatandaşlara seslenerek, “Çok çalışmaya hazırız değil mi? Yeni Türkiye için çalışmaya kapı kapı dolaşmaya hazırız değil mi? Ben A partisi, B partisi, C partisi demiyorum, 400 milletvekili diyorum.” İfadelerini kullandı.

Levent-Rumelihisarüstü metro hattının açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda milletvekili ve vatandaşlar katıldı.

Programda vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için 400 milletvekili istedi. Koalisyon hükümetlerinin Türkiye’ye zarar verdiğini savunan Erdoğan, “Çok koşmamız gerekecek. Çok çalışmaya hazırız değil mi? Yeni Türkiye için çalışmaya kapı kapı dolaşmaya hazırız değil mi? Ben A partisi, B partisi, C partisi demiyorum, 400 milletvekili diyorum. 400 milletvekili Yeni Türkiye. 400 milletvekili yeni anayasa. 400 milletvekili ve başkanlık sistemi diyorum. Millet, milli irade hangi partiye verirse inanıyorum ki o bunu başaracaktır.” şeklinde konuştu.
İstanbul’a AK Parti döneminde projelerden söz eden Erdoğan, “İstanbul’u toplu taşımada dünyanın en uzun raylı sistemlerinden birine sahip şehir yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Şehrin en doğu ucundan en batısına kadar, en kuzeyinden en güneyine kadar her yerine uzanan raylı sistem hatlarına sürekli yenilerini ekliyoruz.” dedi.

Erdoğan konuşmasında muhalefet partilerine de yüklendi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aşkınız varsa dağları delersiniz. Bakınız biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de yapıyoruz. Tabliyeler yerleştirilmeye başlandı. Dört gidiş dört geliş. Ortasından yüksek hızlı tren. Bundan bile rahatsız oldu. Kim? Muhalefet. Ya bu ülkede bir dikili taşınız olsun be. Çünkü bunlar bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldiler.”

‘TÜRKİYE’NİN YENİ BİR SİSTEME İHTİYACI VAR’

Koalisyon hükümetleri döneminde Türkiye’nin başarısız olduğunu ve zarar gördüğünün anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “2023 hedefine yürüyen Türkiye yeni bir yol ayrımına gelmiş bulunuyor. Geçtiğimiz 12 yılda güçlü tek parti iktidarı ile sağlanan güven ve istikrar ortamı Türkiye’yi buraya getirdi. 12 yılda 3 kat büyüyen Türkiye tam bir başarı hikayesi olarak tarihteki yerini aldı. Ama artık ülkemizin geldiği yerde yeni araçlara, yeni imkanlara yani yeni bir yönetim sistemine ihtiyacımız var. Çok partili sisteme geçtiğimiz 70 yıla yaklaşan dönemin tam 40 yılını koalisyonlarla geçirdi. Bugün Türkiye’de yapılmış olan ne varsa tek parti dönemlerin ürünü. Geçmişte bu ülkenin 40 yılını çalanlar şimdi aynı düzenin devam etmesini istiyor. Seçimlerde projesi koalisyon olan bir muhalefet partimiz var. Veya muhalefet partileri var. Ne diyorlar, biz koalisyon kurmaya hazırız diyorlar. Daha baştan neticeyi görüyorlar. Biz koalisyon dönemlerinin Türkiye’ye hep kaybettirdiğini söylüyoruz. O çıkmış seçimden sonra yeterli çoğunluğu bulursak koalisyon bulacağız diyor. Bu ifade Türkiye’ye kaybettirmeye talibiz demektir. Yani istikrar ve güven istemiyoruz demektir. Artık güçlü tek parti iktidarları dahi Türkiye’ye yetmiyor. Bu gömlek bu cüsseye dar geliyor. Yeni Türkiye’ye inşa edebilmek için yeni anayasa ve onunla birlikte başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Türkiye’nin geleceği için ihtiyaç duyduğu proje koalisyon değil, işte budur. Koalisyon ihtimaline bel bağlayanlar, bu ülkenin ve bu milletin değil sadece kendi istikballerini düşünenlerdir.

Bizim milletimiz koalisyonların ne demek olduğunu bilir. Koalisyon demek kriz demektir, enflasyon demektir, işsizlik demektir fakirlik ve iflas demektir. Koalisyon demek bir avuç seçkinin, zenginin ve kerameti kendinden menkul bir avuç bürokratın milletin sırtına kene gibi yapışması demektir.

Ülkemizi koalisyonla yönetmeye onlar ne kadar hevesli ise inanıyorum ki milletimiz de bu durumdan bir o kadar endişelidir. Tek başına iktidar olmayı hayal dahi edemeyenlerin koalisyon denen çürük ipe sarılmaları onları kurtarmaz daha büyük hayal kırıklığına götürür. Proje ortada Yeni Türkiye’nin inşaası için yeni anayasa ve başkanlık sistemi. Proje budur.”